Fortinet is Leader in Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls

Nieuw rapport van Gartner analyseert de Security Fabric-oplossingen van Fortinet en zijn zakelijke firewall-strategie

Utrecht, 18 juli 2017 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het als Leader is gepositioneerd in het 2017 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls1. Volgens de auteurs van het rapport vormden de Security Fabric van Fortinet, zijn ‘compleetheid van visie’ en ‘uitvoerend vermogen’ aanleiding voor opname in het Magic Quadrant. De FortiGate Enterprise Firewall vormt de basis van de Fortinet Security Fabric. Dit is de enige oplossing die de schaalomvang, automatisering en prestaties biedt die nodig zijn om bescherming te bieden van de netwerkrand tot het datacenter en van het Internet of Things tot de cloud.

Meer dan 310.000 klanten zetten de oplossingen van Fortinet in om hun complete aanvalsoppervlak te beschermen met krachtige en optimaal geautomatiseerde beveiligingstechnologie. Enthousiaste gebruikers publiceerden sinds 12 juli in totaal 498 recensies op Gartner Peer Insights, waarvan 288 vijfsterrenrecensies. De tien leveranciers die achter Fortinet kwamen, kregen samen slechts 418 recensies.2

Onafhankelijke beoordelingen en marktanalyses van bedrijven als Gartner zijn van cruciaal belang voor bedrijven om de beste leveranciers te vinden van oplossingen waarmee ze hun bedrijfskritische data en systemen kunnen beschermen tegen steeds agressievere cyberbedreigingen.

De tenuitvoerlegging van de visie van Fortinet
Fortinet heeft sinds zijn oprichting traditionele benaderingen van netwerkbeveiliging uitgedaagd. Zijn focus ligt daarbij op de ontwikkeling van innovatieve beveiligingsoplossingen die het complete aanvalsoppervlak van organisaties beschermen, het prestatievermogen bieden dat nodig is om enorme datavolumes te inspecteren die bedrijfsnetwerken doorkruisen en het voorzien in de automatisering die nodig is om snel op bedreigingen te reageren. Een jaar geleden veranderde Fortinet voorgoed de manier waarop bedrijven naar cyberbeveiliging kijken met zijn Security Fabric-visie. Deze holistische en aanpasbare architectuur biedt bescherming voor de complete bedrijfsinfrastructuur, zodat ondernemingen optimaal kunnen concurreren in de dynamische digitale economie.

De zakelijke firewalls uit de FortiGate-reeks vormen de pijlers van de Fortinet Security Fabric. Deze combineren gecoördineerde en geautomatiseerde beveiligingsmechanismen met superieure Next-Generation Firewall (NGFW)-functionaliteit.

Om een werkelijk geïntegreerde beveiligingsarchitectuur af te leveren, ontwikkelde Fortinet een universeel besturingssysteem voor de beveiliging, investeerde het in de ontwikkeling van geavanceerde processors, leverde het Security Fabric-API’s voor de integratie van beveiligingsoplossingen van andere leveranciers en bouwde het de grootste en meest volwassen infrastructuur voor de uitwisseling van bedreigingsinformatie ter wereld. Dankzij de combinatie van al deze innovaties is Fortinet in staat om een geïntegreerd beveiligingsecosysteem aan te bieden dat voorziet in bescherming aan de netwerkrand, in het datacenter, binnen campusomgevingen, in de cloud, binnen interne netwerksegmenten en in filialen, evenals beveiliging van IoT-apparatuur en mobiele apparaten van eindgebruikers.

Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet: “Cyberbeveiliging is een uiterst dynamisch gebied. De behoeften van klanten veranderen voortdurend, en het aanvalsoppervlak wordt steeds groter doordat bedrijven een beroep doen op mobiele apparaten, cloud-diensten en IoT-technologie. Daarnaast krijgen bedreigingen een steeds geavanceerder en sterker geautomatiseerd karakter. Nog maar een jaar geleden introduceerden we onze Fortinet Security Fabric-visie. Dit omvat een beveiligingsarchitectuur die bedreigingen in real time detecteert en tegenmaatregelen neemt, zich automatisch aanpast aan gedistribueerde netwerken en het prestatievermogen biedt dat nodig is om ondersteuning te bieden voor de groeiende datavolumes en eisen van eindgebruikers. Het feit dat Gartner Fortinet als Leader heeft gepositioneerd in zijn ‘Enterprise Firewall Magic Quadrant’ geeft blijk van de succesvolle tenuitvoerlegging en marktacceptatie van onze Security Fabric-visie.”

Aanvullende informatie
  1. Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls, Adam Hils, Jeremy D'Hoinne, Rajpreet Kaur en Greg Young, juli 2017
  2. Peer Insights Reviews vanaf 12 juli 2017. De recensies op Gartner Peer Insights zijn gebaseerd op de persoonlijke meningen van eindgebruikers over hun gebruikservaring en vertegenwoordigen niet de meningen van Gartner of aan Gartner verbonden bedrijven.
Gartner doet geen aanbevelingen ten aanzien van leveranciers, producten of diensten die in zijn onderzoekspublicaties aan bod komen, en adviseert technologiegebruikers evenmin om louter te kiezen voor leveranciers met de hoogste scores of andere aanduidingen. De publicaties van Gartner zijn gebaseerd op de meningen van zijn onderzoeksorganisatie en dienen niet als feitelijke verklaringen te worden beschouwd. Gartner biedt geen enkele impliciete of expliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van, maar niet beperkt tot garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.7

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzenloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloud-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 310.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

[Noot voor de redactie, niet voor publicatie]

Meer informatie kunt up opvragen bij:

Karianne Hoekstra-Zeebregts
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
T: +31 (0)23 - 55 53 433
E. karianne@zeekhoe.nl
www.zeekhoe.nl