Fortinet breidt de beveiligingsfunctionaliteit van zijn Security Fabric uit naar het Internet of Things

Fortinet voegt nieuwe beveiligingsmogelijkheden aan zijn Security Fabric toe om bedrijven meer overzicht en grip te bieden in hun strijd tegen het groeiende aantal IoT-bedreigingen

Utrecht, 2 februari 2017 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, voegt nieuwe beveiligingsmogelijkheden aan Fortinet Security Fabric toe om bedrijven te beschermen tegen het groeiende aantal bedreigingen dat het Internet of Things (IoT) met zich meebrengt. Een van de nieuwe mogelijkheden is de inzet van de Internal Segmentation Firewall van Fortinet. Deze biedt de mogelijkheid om netwerken en apparaten intern te segmenteren, zodat de ICT-afdeling beveiligingsregels kan toepassen op basis van het specifieke type apparaat en de eisen met betrekking tot de netwerktoegang.

Beveiliging die aansluit op de schaalomvang van het IoT
Uit recente cyberaanvallen blijkt hoe makkelijk het is om miljarden IoT-apparaten om te vormen tot een wapen waarmee de digitale economie van complete landen kan worden ontregeld en miljoenen gebruikers kunnen worden getroffen. Dit probleem wordt verergerd door de afwezigheid van basale beveiligingsfuncties en beheermogelijkheden in veel IoT-apparaten.

Dit vertegenwoordigt een belangrijke uitdaging voor bedrijven die hun data veilig moeten houden terwijl die allerhande apparaten en omgevingen doorkruist, van tablets tot cloud-applicaties. De losstaande beveiligingsproducten en -platforms die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, bieden niet het overzicht en de integratie met de rest van het netwerk die nodig zijn om het IoT-aanvalsoppervlak in kaart te brengen en effectief te beschermen.

De Fortinet Security Fabric komt tegemoet aan de eisen rond IoT-beveiliging
Om omvangrijke IoT- en cloud-omgevingen met succes te kunnen beschermen, moeten organisaties een Security Fabric implementeren die de volledige beveiligingsinfrastructuur opschaalt om uitgebreid overzicht, segmentatie en integrale beveiliging te bieden. Bedrijven zouden gebruik moeten maken van drie strategische pijlers van netwerkbeveiliging om hun ICT-infrastructuur effectiever te beschermen tegen IoT-bedreigingen. Dit zijn:
  1. Leren – Integraal netwerkoverzicht is van cruciaal belang voor een veilige authenticatie en classificatie van IoT-apparaten, het definiëren van risicoprofielen en het vormen van groepen IoT-apparaten op basis van hun individuele betrouwbaarheid. Het besturingssysteem FortiOS vormt het kloppende hart van de Fortinet Security Fabric en biedt integraal inzicht in elk beveiligingselement en elke component van het bedrijfsnetwerk. ICT-afdelingen kunnen op deze manier alle IoT-apparaten en het dataverkeer identificeren en beheren op cruciale punten binnen de infrastructuur.

  2. Segmenteren – Bedrijven moeten de mogelijkheid hebben om IoT-apparaten en communicatieverkeer te segmenteren in groepen waarop zij beveiligingsregels kunnen toepassen en waaraan ze basistoegangsrechten kunnen toekennen in overeenstemming met hun specifieke risicoprofiel. De Internal Segmentation Firewall van Fortinet biedt de mogelijkheid om netwerken en apparaten intern te segmenteren, zodat de ICT-afdeling beveiligingsregels kan toepassen op basis van het specifieke type apparaat en de eisen met betrekking tot de netwerktoegang.

  3. Beschermen – De Security Fabric van Fortinet biedt mogelijkheden om IoT-beveiligingsincidenten en bedreigingsinformatie met elkaar in verband te brengen, zodat organisaties gecoördineerde tegenmaatregelen kunnen treffen tegen bedreigingen. Op deze manier kunnen besmette IoT-apparaten op meerdere punten binnen het netwerk in quarantaine worden gezet en ontdaan van kwaadaardige mechanismen. Organisaties kunnen op deze manier cyberbedreigingen indammen en voorkomen dat kwaadaardig verkeer bedrijfskritische ICT-sytemen of data bereikt.
Enkele van ‘s werelds grootste bedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op de Security Fabric van Fortinet voor de bescherming van hun bedrijfskritische IoT-apparaten, die alles van industriële toepassingen tot publieke nutsvoorzieningen kunnen omvatten.

Phil Quade, chief information security officer (CISO) bij Fortinet 
“Steeds meer cybercriminelen richten hun pijlen op de miljarden IoT-apparaten die tegenwoordig met het internet zijn verbonden. Het Internet of Things groeit daarmee uit tot het Internet of Threats. Voor moderne bedrijven is het van cruciaal belang om beveiligingsoplossingen te implementeren die het omvangrijke aanvalsoppervlak van hun infrastructuur in kaart brengen en veilig houden. De Fortinet Security Fabric wapent organisaties met in de praktijk bewezen beveiligingsmogelijkheden en legt de basis voor het overzicht en de automatisering die nodig zijn om zowel nu als in de toekomst effectieve IoT-beveiliging te bieden.”

Een veilige toekomst voor het IoT dankzij automatisering met de Security Fabric
Fortinet heeft met zijn Security Fabric-visie de basis gelegd voor voortdurende innovaties. Dit resulteert in Intent-Based Network Security (op bedoelingen gebaseerde netwerkbeveiliging). Hiermee kunnen bedrijven de realisatie van hun IoT-strategie en beveiligingstaken automatiseren door die te vertalen in gecoördineerde acties op het gebied van netwerkbeveiliging die geen menselijke tussenkomst vereisen. Fortinet houdt zich actief bezig met de ontwikkeling van innovaties op het gebied van IoT-beveiliging. Het heeft tientallen octrooiaanvragen voor beveiligingstechnologie voor het Internet of Things ingediend die momenteel in behandeling zijn of reeds zijn goedgekeurd.

Aanvullende informatie Extending the Security Fabric: FortiOS 5.6 and Intent-Based Network Security (blog)

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzenloze netwerk worden gesteld. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloud-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 290.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de reactie [niet voor publicatie]:
Meer informatie kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl