Fortinet lanceert Security Operations Solution en nieuwe versie van besturingssysteem

Fortinet breidt het overzicht en de automatiseringsmogelijkheden van zijn Security Fabric uit naar Network en Security Operations Centers

Amersfoort, 11 februari 2017 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, lanceert een nieuwe versie van zijn geavanceerde besturingssysteem: versie 5.6 van het FortiOS. Daarnaast brengt het bedrijf Security Operations Solution op de markt. Beide oplossingen worden ingezet als de bouwstenen voor de zelfinrichtende, zelfbeherende en intentiegebaseerde netwerkbeveiliging van morgen.

FortiOS breidt de functionaliteit van zijn Security Fabric uit naar apparaten en applicaties
FortiOS versie 5.6 brengt diverse technologische innovaties samen om universele en centraal beheerde mogelijkheden te bieden die veel verder gaan dan traditionele beveiligingsplatforms of losstaande oplossingen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
  • FortiOS 5.6 biedt integraal inzicht in de ICT-omgeving vanaf een centrale locatie, met een direct overzicht van elke beveiligingscomponent. Het besturingssysteem biedt daarnaast open API’s (application program interfaces) ter ondersteuning van integratie met oplossingen van Fabric Ready-partners.
  • Het uitgebreidere overzicht op de draadloze access points, switches en sandboxes van Fortinet verbetert het beheer en biedt centrale grip op zowel de netwerkcomponenten als de mechanismen die bescherming bieden tegen geavanceerde bedreigingen.
  • Fortinet heeft de user interface van zijn besturingssysteem zodanig herzien dat het inzicht in de ICT-omgeving kan worden vertaald in beveiligingsacties. Nieuwe visualisaties van de netwerktopologie en verbeterde interactieve weergaven voor auditing, logging en rapportage stellen ICT-teams in staat om hun netwerken eenvoudig en in real time te wijzigen.
  • FortiOS 5.6 biedt proactieve aanbevelingen op beveiligingsgebied ter verbetering van de compliance en de effectiviteit van het netwerk.
  • Als onderliggende technologie van de Fortinet Security Fabric biedt FortiOS 5.6 bescherming van IoT tot de cloud en beveiliging van fysieke, gevirtualiseerde en hybride omgevingen. Het besturingssysteem biedt segmentatie en bescherming van het complete aanvalsoppervlak en is in staat om zelfs de grootste wereldwijd vertakte ondernemingen te beschermen.
Security Operations Solutions verenigt netwerkbeheer en beveiligingsbeheer door een integraal overzicht van de Security Fabric te bieden
De Fortinet Security Operations Solution verenigt het netwerk- en beveiligingsbeheer binnen de Fortinet Security Fabric om ICT-managers en beveiligingsbeheerders te wapenen met inzichten die hen in staat stellen om hun technologische infrastructuur optimaal te benutten. Security Operations is opgebouwd uit de oplossingen FortiSIEM, FortiAnalyzer en FortiManager. Deze kunnen standalone of gezamenlijk worden ingezet in aansluiting op de unieke behoeften van organisaties.
  • FortiSIEM is een integrale NOC- en SOC-oplossing die automatische en real-time beveiliging, overzicht en bewaking van de prestaties en beschikbaarheid biedt. FortiSIEM is in staat om data binnen de Fortinet Security Fabric te verzamelen en met elkaar in verband te brengen, aangevuld met gegevens van duizenden aanvullende ICT-componenten, zoals switches en servers, PC’s en IoT-apparaten. Dit alles is mogelijk vanuit een en dezelfde locatie.
  • FortiSIEM biedt daarnaast ondersteuning voor externe feeds met bedreigingsinformatie en event logs. Daarmee breidt het de geavanceerde compliance- en analysemogelijkheden van de Fortinet Security Fabric uit naar alle fysieke en gevirtualiseerde componenten binnen de ICT-omgeving van ondernemingen.
Fortinet Security Fabric legt de basis voor intentiegebaseerde netwerkbeveiliging 
In een recent rapport van Gartner stellen Joe Skorupa en Andrew Lerner: “Het gebruik van intentiegebaseerde netwerktechnologie wordt aangewakkerd nu de digitale transformatie vraag om verbeteringen van de flexibiliteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het netwerk. De toenemende complexiteit van netwerken en een prangend tekort aan vaardigheden op het gebied van het ontwerp, de implementatie en het beheer van netwerken zetten infrastructure and operations (I&O)-managers onder steeds grotere druk om de zakelijke vereisten effectiever te laten weerspiegelen in het gedrag van de netwerkinfrastructuur.”1

De visie van Fortinet is om intentiegebaseerde netwerktechnologieën aan te vullen met intentiegebaseerde netwerkbeveiliging, zodat de Fortinet Security Fabric de zakelijke vereisten automatisch kan vertalen in gecoordineerde beveiligingsacties zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst. Organisaties houden op deze manier meer tijd over voor het ontwerp van geavanceerdere beveiligingsarchitecturen. Verder profiteren ze van een sterke vereenvoudiging van complexe implementaties en minder beheerlast. Deze aanpak zal uiteindelijk resulteren in grotendeels zelfvoorzienende technologische beveiligingsinfrastructuren die in staat zijn om het aanvalsoppervlak steeds optimaal te beschermen.

De belangrijke verbeteringen van het besturingssysteem van Fortinet bieden in combinatie met zijn Security Operations Solution overzicht en automatisering binnen de complete ICT-infrastructuur van ondernemingen, van endpoints tot de cloud. Deze gecombineerde mogelijkheden geven blijk van de voortdurende innovatie die binnen de Fortinet Security Fabric plaatsvindt en leggen de basis voor de geavanceerde intentiegebaseerde netwerkbeveiliging van morgen.

Beschikbaarheid
FortiOS Release 5.6 zal in het eerste kwartaal van 2017 als download beschikbaar zijn. De Security Operations Solution van Fortinet is per direct verkrijgbaar. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Fortinet-distributeur.

Aanvullende informatie 1 Gartner, “Emerging Technology Analysis: Intent-Based Network Design and Operation”, door Joe Skorupa en Andrew Lerner, 8 november 2016.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzenloze netwerk worden gesteld. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloud-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 290.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kijk voor meer informatie op  http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Karianne Hoekstra-Zeebregts
Zeekhoe Communicatie
M. 06-460 80656
T: 023 - 55 53 433
E. karianne@zeekhoe.nl