Cognos klaar voor SCRUM

De belangrijkste gedachte van SCRUM is het creëren van korte sprints, releases met een snelle doorlooptijd maar een hoge gebruikersprioriteit, welke altijd leiden tot een beschikbaar systeem en een ontwikkelingsproces dat zeer eenvoudig gecontroleerd kan worden.
In het verleden was het gebruikelijk om slecht een paar releases per jaar te definiëren om zo de beschikbaarheid van de Business Intelligence omgeving te waarborgen. Met SCRUM verhogen we aantal releases enorm. SCRUM legt dit als volgt uit: Als u niet goed bent in het doen releases moet je zorgen dat je er goed in wordt. Als u werkt in een complexe Business Intelligence omgeving zal het steeds moeilijker worden om veranderingen te maken in deze omgeving.

De ‘bottle neck’ bij het verhogen van het aantal releases, is de tijd die nodig is voor het testen. Het is een hele uitdaging om alle bestaande rapporten te testen die mogelijk besmet zouden kunnen worden door de wijziging in het project. Voor een succesvolle implementatie van SCRUM is het noodzakelijk om de tijd die nodig is voor het testen aanzienlijk te verminderen.
Voor Business Intelligence omgevingen die gebruik maken van Cognos BI, introduceert E-mergo het product Motio CI ter ondersteuning van SCRUM. Met deze "add on" voor Cognos is het mogelijk om het testen te automatiseren én de implementatietijd van het automatische versiebeheer te verminderen. Door het gebruik van dit product kan men de kwaliteit van een release beheersen zodat de stabiliteit van de Business Intelligence omgeving niet afhankelijk zal zijn van het aantal releases. Door dit te doen kan men SCRUM succesvol implementeren.
Motio CI is oorspronkelijk ontworpen voor het ondersteunen van "Continuous Integration" (CI), maar dezelfde functies zijn ook nodig als we Cognos willen gebruiken in een organisatie waar SCRUM de norm is.

Over SCRUM
SCRUM is een proces dat een raamwerk biedt voor de best practices en de vooraf gedefinieerde rollen binnen deze aanpak bevat. Een belangrijk principe van SCRUM is dat er erkenning is voor het feit dat klanten tijdens een project van gedachten kunnen veranderen over wat ze willen en nodig hebben (ookwel requirements churn genoemd). In een traditionele voorspellende of geplande wijze kunnen deze onvoorziene uitdagingen niet gemakkelijk worden behandeld. SCRUM benadert op basis van waarnemingen en aanvaard dat het probleem niet volledig kan worden begrepen of gedefinieerd. SCRUM focust zich op het optimaliseren van het team, zodat het snel kan reageren op invullen van nieuwe klantwensen.

Over Motio
Motio Inc. is marktleider op het gebied van software voor het beheren van de IBM Cognos suite. Motio’s range van producten loopt van monitoring, beveiliging, automatisering tot aanpassing van operational performance van Business Intelligence oplossingen. Hierin zijn de best practices van BICC’s opgenomen zodat de overall performance en kwaliteit toeneemt. Motio is opgericht in 1999 in Dallas (USA), is IBM Cognos Partner en IBM's ISV Achievement Award Winner 2009- 2010. Zie www.motio.com

Over E-mergo
E-mergo is gespecialiseerd in het realiseren van Business Intelligence oplossingen. Onder het motto ‘Haal uit je bedrijf wat erin zit’ helpen we sinds 2001 organisaties bij het verbeteren van hun informatievoorziening. E-mergo is gecertificeerd IBM Cognos Support Provider en daarnaast exclusief partner van Motio en Spoton. Zie www.e-mergo.nl