EDS breidt IT services-contract met Xerox uit

Contractwaarde 263 miljoen en looptijd van vijf jaar

Capelle a.d. IJssel, 22 april 2008 - EDS heeft het IT services-contract met Xerox uitgebreid. Het contract heeft een waarde van 263 miljoen dollar en een looptijd van vijf jaar.

Als onderdeel van het contract verzorgt EDS voor Xerox het beheer van eindgebruikers IT, waaronder service desk, hardware en servers. EDS ondersteunt wereldwijd 55.000 gebruikers in meer dan 20 landen op verschillende gebieden waaronder enterprise directory, e-mail/mobile/samenwerken, accountadministratie, softwaredistributie, traceren van goederen en beveiligingsdiensten. Daarnaast biedt de IT-dienstverlener via een single-point-of-contact service desk, ondersteuning aan de medewerkers van Xerox in 21 verschillende talen. EDS Agility Alliance-partner Microsoft levert software en operating systems. EDS zet tevens zijn hosting- en operations management-diensten voort op het gebied van bedrijfskritische en betrouwbare mainframes.

“Deze nieuwe fase moderniseert onze relaties als langdurige bedrijfspartners”, zegt John McDermott, CIO bij Xerox. “EDS weerspiegelt onze wereldwijde dekking en heeft kennis en ervaring van onze business, industrie en IT in het algemeen. Dit helpt ons bij het reduceren van IT-kosten en het behalen van de door ons gestelde doelstelling om met technologie alertheid, productiviteit en dienstverlening te verhogen.”

EDS heeft meer dan 30 jaar ervaring in de industrie. Meer dan 20.000 EDS medewerkers werken voor 220 industriële klanten in ruim 40 landen. Daarmee bedient het bedrijf 75 van de 100 organisaties in deze bedrijfstak.EDS
EDS, één van 's werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, levert zakelijke en technologische oplossingen aan zijn klanten. EDS was meer dan 45 jaar geleden grondlegger van de it-outsourcing markt. Vandaag de dag levert EDS een breed dienstenportfolio voor outsourcing van informatietechnologie en bedrijfsprocessen aan klanten in de industrie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, telecommunicatie, energie, transport, retail en overheid overal ter wereld. Kijk voor meer informatie op eds.nl. Klanten van EDS in Nederland zijn o.a. ABN AMRO Bank, Aegon, DSM, Koninklijke Ahold en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

Voor meer informatie:
Bas Winckels
EDS International B.V.
tel.: 0181 - 50 23 94
mobile: 06 52 083 310
e-mail: bas.winckels@eds.com

Marieke Adama
Whizpr
tel.: 0317 410 483
e-mail: eds@whizpr.nl