PA Consulting breidt innovatie-expertise met 4iNNO uit in Noord- en Zuid-Amerika

Utrecht, 1 juli 2019 - PA Consulting, het wereldwijde adviesbureau dat is ‘Bringing Ingenuity to Life’, heeft recent bekendgemaakt dat 4iNNO onderdeel is geworden van PA. 4iNNO is een specialist op het gebied van innovatieve consultancy en gevestigd in het Amerikaanse Cincinnati. Dit adviesbureau levert nieuwe productplatforms om belangrijke innovaties en omzetgroei te stimuleren voor toonaangevende consumentenmerken.

Dit is de vijfde acquisitie van PA in de afgelopen anderhalf jaar en de tweede in de Verenigde Staten, na de overname van Essential Design in oktober 2018, een in Boston gevestigd adviesbureau dat zich richt op innovatiestrategie en productdesign. Eerder heeft PA de drie acquisities afgerond van Sparkler, dat is gespecialiseerd in digitale consumenteninzichten en strategisch advies, We Are Friday, een service- en ingenieursbureau voor digitale services, en Nyras, een specialist in luchtvaartconsultancy.

4iNNO's kracht om een uitgekiende strategie, consumenteninzichten en onderzoeks- en ontwikkelingswerk te leveren voor het creëren van groei bij zijn klanten, is een aanvulling op de wereldwijde capaciteiten van PA op het gebied van strategie, innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten.

Fabrikanten en retailers moeten constant innoveren, gezien de fundamentele veranderingen in het koopgedrag van consumenten dat ervoor zorgt dat consumentengoederen en retailmarkten wereldwijd veranderen. In een wereld waarin strategieën, technologieën en innovatie met elkaar botsen, helpen de gecombineerde capaciteiten van PA en 4iNNO om concurrentievoordelen te creëren voor de klanten. Door initiële ideeën door te voeren naar ontwikkeling en commercialisering, onder meer op het gebied van duurzame producten, direct-to-consumer initiatieven of het sneller op de markt brengen van nieuwe producten.

Ken Toombs, hoofd PA Consulting in Noord- en Zuid-Amerika: “We zijn verheugd om het team van 4iNNO te verwelkomen bij PA Consulting. We hebben een lange traditie in het werken in de consumentensector, zowel bij producenten van consumentenartikelen, als bij merkeigenaren en detailhandelaren. Naast schaalgrootte brengt het 4iNNO-team nog meer diepte aan in onze bestaande expertise op het gebied van consumenten en innovatie, en verbetert het onze aanwezigheid in Amerika. Dit is een geweldige toevoeging aan PA en past in onze filosofie waarin we geloven dat in een wereld die wordt gedreven door technologie, de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens.”

Het volledige (Engelstalige) persbericht vindt u hier.Over PA Consulting

PA Consulting gelooft dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens in een wereld die wordt gedreven door technologie. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien zij kansen in complexiteit. Teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Klanten transformeren en groeien mee, om zo samen duurzame tot resultaten te komen.

Als innovatie- en transformatieconsultant heeft PA meer dan 2.800 specialisten in huis op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek. Deze experts werken wereldwijd vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Scandinavië en de Golfstaten.

Meer informatie: https://www.paconsulting.com/

PA. Bringing Ingenuity to Life.Voor meer informatie

Yellow Communications
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail:paconsulting@yellow-communications.com