TIE Kinetix brengt e-facturatie naar Duitse overheidsmarkt

TIE Kinetix heeft een overeenkomst gesloten methet Duitse federale ministerie voor economische samenwerking en ontwikkeling (BMZ).

TIE Kinetix zal het e-facturatie portaal leveren om leveranciers in staat te stellen elektronisch facturen in te dienen bij Duitse overheidsinstanties. Leveranciers kunnen vervolgens facturen ofwel handmatig indienen, of via PDF of via volledige integratie vanuit het eigen ERP-systeem.De facturen worden omgezet naar het door de overheid vereiste formaat XRechnung, waarna de ERP-systemen van de overheden de factuur automatisch verwerken.

De initiële overeenkomst heeft een omvang van circa 3/4 miljoen Euro en beslaat een periode van 3 jaar. Het project zal op korte termijn starten.

Het doel van dit project is om meer leveranciers van de Duitse overheden facturen elektronisch te laten uitwisselen volgens de Europese wet- en regelgeving. Bijkomend voordeel is dat de transactie- en verwerkingskosten door e-facturatie zullen worden verlaagd.

Ook deze klant kiest voor het FLOW platform van TIE Kinetix vanwege haar behoefte om 100% digitale uitwisseling van elektronische facturen mogelijk maken met bedrijven die zaken doen met de overheid.

Over TIE Kinetix
TIE Kinetix hervormt de digitale handelsketen door het aanbieden van “Total Integrated E-Commerce” oplossingen. Deze oplossingen maximaliseren de omzet kansen door het minimaliseren van de energie en middelen die nodig zijn in het proces van online marketing, verkoop, levering en optimalisatie.

Klanten en partners van TIE Kinetix profiteren constant van innovatieve, bewezen, hoogstaande technologieën, die worden ondersteund door 32 jaar ervaring en prestigieuze onderscheidingen. TIE Kinetix verzorgt de technologie, zodat onze klanten en partners zich kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten.

TIE Kinetix is een beursgenoteerd bedrijf met kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Australië.