Amac accepteert Apple Pay in alle filialen en webshop

Bankpas niet meer nodige met snel en veilig betaalsysteem

Utrecht, 11 juni 2019 – Apple Premium Reseller Amac accepteert vanaf vandaag in alle 47 filialen en in de webshop Apple Pay, de nieuwe betaalmethode van Apple. In plaats van met een bankpas betaalt de gebruiker contactloos met zijn iPhone of Apple Watch. De snelle en veilige manier van betalen werd vandaag door de Amerikaanse tech-gigant in Nederland geïntroduceerd.

Wie in een van de winkels van Amac wil betalen met Apple Pay houdt simpelweg zijn iPhone of Apple Watch tegen de betaalterminal, waarna de betaling plaatsvindt. Wie iets koopt in de webshop van Amac klikt bij het afrekenen op de knop ‘Betaal met Apple Pay’. De adresgegevens worden automatisch ingevuld, waarna met een vingerafdruk of door gezichtsherkenning een veilige betaling plaatsvindt.

Snel en veilig
“Een bankpas is niet meer nodig om te betalen in onze winkels”, aldus Ed Bindels, CEO van Amac. “De duizenden transacties die dagelijks plaatsvinden in onze winkels, worden met Apple Pay sneller en ook nog eens veiliger uitgevoerd.” Op dit moment ondersteunt ING als eerste Nederlandse bank het nieuwe betaalsysteem van Apple.

In de wallet van Apple Pay slaat een consument zijn bankpas of creditcard op, maar ook aangeschafte concertkaartjes of vliegtickets. Apple Pay bewaart geen transactiegegevens die naar de gebruiker te herleiden zijn.

Over Amac
Amac is de grootste Apple Premium Reseller van Nederland. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. Bindels heeft Amac in dertien jaar tijd weten uit te bouwen tot een premiumketen met inmiddels 47vestigingen in het hele land en verschillende succesvolle webshops. De omzet van het bedrijf steeg afgelopen boekjaar met 64 procent naar ruim 154 miljoen euro.

Na de overname van iCentre in maart 2017 werd Amac in één klap marktleider als grootste Apple Premium Reseller van Nederland. De omnichannel-onderneming biedt een compleet aanbod aan Apple-producten en een uitgebreid assortiment aan accessoires voor de Mac, iPad, iPhone, Apple Watch en iPod. Daarnaast levert het bedrijf nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder een reparatieservice en producttrainingen. Amac is geautoriseerd Apple Service Provider en biedt professionele diensten aan bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen.