T-Mobile en T-Systems gaan samen digitalisering versnellen

Waar tot op heden IoT-projecten na de pilotfase vaak stranden, zorgen gebundelde en schaalbare diensten voor versnelling van digitalisering. Daarom hebben T-Mobile en ICT-dienstverlener T-Systems IoT-platformen, sensoren en connectiviteit gebundeld voor de zakelijke markt en steden in Nederland. Deze geïntegreerde dienstverlening zorgt ervoor dat bedrijven en steden niet langer zelf losse componenten hoeven samen te stellen, wat data integratieproblemen voorkomt. De samenwerking heeft zich al bewezen bij de dienstverlening voor de slimme boiler van energieleverancier Eneco en een parkeeroplossing voor mindervaliden in een Nederlandse stad.

“Waarom zou ieder bedrijf of stad het wiel opnieuw uitvinden?” zegt Sake Algra, managing director van T-Systems Nederland. “Daarom heeft T-Systems een aantal IoT-oplossingen gestandaardiseerd, gecombineerd met sensoren en de connectiviteit van T-Mobile. Zo maken we het eenvoudiger voor bedrijven in Nederland om sneller te profiteren van de voordelen van IoT.”

De gebundelde diensten richten zich onder andere op het verkrijgen van inzicht in locatie en status van goederen tijdens transport, het voorkomen van stilstaande machines op productielocaties en smart building solutions voor meer efficiency en comfort in gebouwen. Alle oplossingen verzamelen waardevolle data waarmee organisaties concrete acties kunnen nemen om hun bedrijfsvoering te verbeteren en digitalisering te versnellen.

Om te voorkomen dat klanten vooral vanuit technisch perspectief starten met IoT hebben de bedrijven workshops ontwikkeld om klanten te begeleiden met hackatons, design thinking en het opstellen van een business case.

Beter voorbereid op 5G
“Met de gebundelde diensten en workshops helpen we klanten hun efficiency te verhogen of nieuwe business modellen te ontwikkelen,” zegt Léon Toet, directeur zakelijke markt van T-Mobile. “Door nu al te starten en ervaring op te doen met deze IoT oplossingen zijn bedrijven straks beter voorbereid op de komst van 5G.”

Op de T-Mobile Themadag op 4 juni: ‘Ondernemen met 5G’ tonen T-Mobile en T-Systems de innovatieprojecten die ze samen met hun ecosysteem partners en klanten hebben gerealiseerd.

------- EINDE BERICHT --------

Over T-Systems
T-Systems levert wereldwijd geïntegreerde ICT-diensten en oplossingen aan zakelijke klanten en overheden. De focus van de dienstverlening ligt op managed services op het gebied van managed IT- en netwerk infrastructuur, cloud, cloudtransformatie, security en Internet of Things. De diensten worden geleverd vanuit sterk beveiligde datacenters, waarbij continu de zeer strenge Europese regelgeving omtrent dataprotectie wordt nageleefd. Met een footprint in meer dan 20 landen,37.900 werknemers en inkomsten van circa 6.9 miljard euro (boekjaar 2017), is T-Systems de ideale partner voor digitale transformatie. Voor meer informatie:www.t-systems.nl

Over T-Mobile
T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, is een van de grootste aanbieders van telecom. T-Mobile Nederland biedt mobiel- en vast internet, interactieve TV en vast bellen voor consumenten en zakelijke klanten in Nederland. Het mobiele netwerk is vier keer op rij uitgeroepen tot het meest bekroonde netwerk van Nederland. T-Mobile zet zich in voor de digitalisering van de samenleving en wil heel Nederland toegang geven tot de mogelijkheden van nu. T-Mobile voert de merken T-Mobile, Tele2 en Ben.

Contact
T-Systems Nederland B.V.
Gert-Jan Bruinsma
Tel.: +31 (0)6 53 83 77 66
E-mail:gert-jan.bruinsma@t-systems.com

Axioma Communicatie
Simone Smits
Tel.:+31 (0)6 30668044
E-mail:simone@axioma.nl