Gebruikersverenigingen SAP dragen bij aan verbeterslag licentiemodel indirect gebruik

SAP introductie van DAAP zorgt voor meer transparantie en voorspelbaarheid

’s-Hertogenbosch, 8 mei 2019 – SAP, leverancier van bedrijfssoftware, kondigde gisteren de introductie van het Digital Access Adoption Program (DAAP) aan in een blog. Een jaar geleden introduceerde SAP het ‘Indirect Digital Access Pricing Model’, het nieuwe licentiemodel met betrekking tot indirect gebruik. SAP-gebruikers wereldwijd vonden dat een goede ontwikkeling, maar gaven aan behoefte te hebben aan meer duidelijkheid over de impact op hun unieke situatie, zo ook binnen de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers. DAAP moet zorgen voor meer transparantie en voorspelbaarheid in de overgang naar het nieuwe licentiemodel.

Een mooie stap, maar nog altijd ruimte voor verbetering
De belangrijkste twee SAP-gebruikersverenigingen, ASUG (America’s SAP User Group) en DSAG (Deutschsprachige SAP-Anwendergruppe), en netwerkorganisatie SUGEN (SAP User Group Executive Network) waarvan de VNSG onderdeel uitmaakt, zijn als belangenbehartigers met SAP om de tafel gegaan. Zij hebben als gezamenlijk doel om een verbeterslag te maken in het model zelf en de communicatie eromheen.

De gebruikersgroepen richtten hun pijlen op een aantal voorbeeldscenario’s van het licentiemodel en tools om de financiële impact beter te kunnen bepalen. Op basis hiervan konden organisaties een passende oplossing voor hun eigen situatie kiezen. De introductie van DAAP is een stap in de goede richting, maar de verenigingen hebben nog steeds verbeterpunten op de agenda staan: nog meer inzicht in de verschillende opties die het model biedt, en realiteitsgetrouwe voorbeelden van deze opties.

Ledenfeedback als succesindicator
Hans de Labije, directeur bij de VNSG: “We zijn blij om te zien dat SAP de gebruikersfeedback over het nieuwe licentiemodel ter harte neemt. Toch houdt het onze onverminderde aandacht. SAP-gebruikers zijn volop bezig met digitalisering en overwegen de overstap naar S/4HANA te maken. Daarom blijft de VNSG zich inzetten om het model begrijpelijk te maken voor SAP-gebruikers en de impact van de eventuele overstap naar het nieuwe model inzichtelijk te maken. Feedback van onze leden is voor ons de belangrijkste succesindicator.”

-----

Over de VNSG
De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is sinds 1988 hét platform voor alle SAP-gebruikers in het Nederlandse taalgebied. De VNSG ondersteunt gebruikers van SAP-software bij het verhogen van de toegevoegde waarde van deze software binnen hun organisatie. Enerzijds door het stimuleren en organiseren van kennisuitwisseling, anderzijds door het behartigen van de belangen van SAP-gebruikers richting de SAP-organisatie. De VNSG heeft 25 focusgroepen en diverse nieuwsbrieven. Ook worden er webinars, themadagen, bijeenkomsten en een jaarlijks congres georganiseerd. Wereldwijd is de VNSG de oudste SAP-gebruikersvereniging. Er zijn 750 organisaties met 9000 individuele leden aangesloten bij de VNSG. Meer informatie vind je op www.vnsg.nl.

Meer informatie:
Marcommit
Marielle van Zanten
vnsg@marcommit.nl
035-5822730