Vamp.io krijgt nieuwe kapitaalinjectie van 2,5 miljoen euro geleid door Vortex Capital Partners voor internationale expansie

Amsterdam – Vamp.io, de Smart DevOps-oplossing voor release management, maakt bekend dat het een series A-financieringsronde heeft afgerond van 2,5 miljoen euro, geleid door de Europese technologiegroei-investeerder Vortex Capital Partners. Vortex leidt deze investeringsronde met additionele financiering van bestaande investeerders in het Volta Ventures-venture capital fund, en van webhostingdienstverlener MijnDomein en cloudmigratiespecialist Merapar. Vamp.io gebruikt de financiering voor het stimuleren van de internationale ontwikkeling en uitbouw van zijn smart oplossing, die cloud-native, op containertechnologie gebaseerde software-delivery sneller, veiliger en schaalbaarder maakt.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf Vamp.io lanceerde zijn succesvolle release management-oplossing voor DevOps en cloud-native ‘Vamp Enterprise’ in 2018. Het bedrijf werkt nu samen met grote enterprise-klanten wereldwijd om een flinke impuls te geven aan hun DevOps- en release management-mogelijkheden. De nieuwe kapitaalinjectie versnelt de ontwikkeling op het gebied van service-meshes, zoals Istio, serverless, machine learning/AI en eenvoudige onboarding. Deze toevoegingen helpen klanten van Vamp.io bij het versnellen van hun release management-proces, doordat hun software gemakkelijker naar productie gaat en de time-to-value verbetert.

Evert Jan de Groot, founding partner van Vortex Capital Partners, zegt over de betrokkenheid van Vortex bij deze investeringsronde: “Door zijn focus op de toekomst van cloud-native business-innovatie past Vamp.io uitstekend binnen onze missie om groeibedrijven in de Benelux te steunen. Vamp.io heeft in de afgelopen twaalf maanden een indrukwekkende voortgang geboekt, zowel op productgebied als commercieel. Wij kijken uit naar verdere samenwerking met Nico en zijn team.”

Nico Vierhout, CEO van Vamp.io, bevestigt deze voortgang en zegt over de toekomst: “Deze door Vortex geleide investeringsronde onderstreept de duidelijke visie waarmee Vamp.io vier jaar geleden startte. Vamp.io maakt vandaag de belofte van morgen waar op het gebied van cloud-native door het toevoegen van eenvoud, controle en validatie aan het in productie nemen van nieuwe software in de cloud. Dat is cruciaal voor iedere organisatie die sneller, smarter en met minder bugs wil opereren.”

Ter onderstreping van zijn visie kijkt Vamp.io met belangstelling uit naar de toekomst van DevOps en SRE met de presentatie “A Tale of Two Worlds: Canary-Testing for Both Machine-Learning Models and Microservices”, die het bedrijf samen met zijn partner Mesosphere verzorgt tijdens KubeCon + CloudNativeCon Europe 2019. Dit event vindt eind mei plaats in Barcelona. In deze presentatie geven de twee bedrijven een vooruitblik op de opkomst van DataDevOps.

Over Vamp.io
Vamp.io, eerder bekend onder de naam Magnetic.io, is een StartupBootcamp-alumnus met zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Vamp is de release management-oplossing die op containertechnologie gebaseerde software-delivery vereenvoudigt en de bedrijfsvoering versnelt. De oplossing wordt ingezet door wereldwijd actieve bedrijven die continu nieuwe versies van hun software moeten vrijgeven, valideren en optimaliseren. Partners van Vamp.io zijn onder meer Microsoft, Mesosphere en Docker. Meer informatie is te vinden op www.vamp.io.

Over Vortex Capital Partners
Vortex is een private-equity-investeerder met een focus op investeringen in groeibedrijven in de Benelux die technologie gebruiken om zich te onderscheiden en sneller op te schalen. Het Vortex-team heeft uitgebreide kennis van en ervaring in het opschalen van technologiegedreven bedrijven. Op basis van die kennis wil het team actief samenwerken met oprichters en managementteams bij het zetten van de volgende stappen. Meer informatie is beschikbaar op www.vortexcp.com.