IT Partner BV kiest voor Thinkwise low-code software development platform

Apeldoorn, 7 mei 2019 – IT Partner, een ISV gespecialiseerd in automatiseringssoftware voor de havenlogistieke sector, maakt gebruik van het low-code software development platform van Thinkwise. Na een geslaagde Proof of Value (PoV) en een e-learning traject en gaat IT Partner zelf met het Thinkwise Platform een Port Community Systeem (PCS) software ontwikkelen voor de haven van St. Maarten.

Voor een Independent Software Vendor (ISV) als IT Partner BV is de keuze voor het Thinkwise low-code platform een zeer strategische beslissing. Een Proof of Value (PoV) project was daarom cruciaal om vooraf de meerwaarde te toetsen. Alvorens met dit project werd gestart, zijn eerst twee medewerkers van IT Partner via het Learn & Support-systeem van de Thinkwise Acadamy gedurende twee weken wegwijs gemaakt in low-code softwareontwikkeling.

Proof of Value (PoV)
Voor de Proof of Value (PoV) heeft IT Partner onder begeleiding van Thinkwise een verouderde Freight Forwarding-applicatie gemoderniseerd, die de administratieve afhandeling van het inkopen en verkopen van transportdiensten ondersteunt. Met deze PoV onderzocht IT Partner of het Thinkwise-platform goed aansluit op zijn applicaties. Daarnaast werd de PoV ingezet om de snelheid en het gebruiksgemak van het Thinkwise Platform te beoordelen.

Rob Jordan, mede-eigenaar en directeur van IT Partner: “We waren pas op de helft van de vier wekende durende PoV, en toen al overtuigd van de kracht van het low-code platform van Thinkwise. Het is een zeer snelle en makkelijke toepasbare manier om een softwaresysteem op te zetten, en het ondersteunt alle applicaties die we willen vernieuwen.”

Hij vervolgt: “We hebben de inspanning afgezet tegen dezelfde case met behulp van traditionele softwareontwikkeling op basis van C#, Angular en andere tools, waarbij bleek dat we veel sneller resultaat konden behalen. Dat heeft direct effect op de kosten en effectiviteit. Een ander groot voordeel is dat de userinterface applicatie-breed eenduidig is. Een belangrijke overweging is onze strategie om functionaliteit te ontkoppelen van de technische laag, wat nu wordt voorzien door het platform”

Port Community Systeem (PCS)
Na de succesvolle PoV is IT Partner gestart met de realisatie van een Port Community Systeem (PCS) voor de haven van St. Maarten. De software wordt door de medewerkers van IT Partner ontwikkeld als een veilige cloud-oplossing met verschillende web- en app-gebaseerde applicaties. Thinkwise blijft hiernaast beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

De overeenkomst tussen Port St. Maarten en IT Partner is gericht op twee jaar agile ontwikkeling. De eerste functionele onderdelen van de software zullen naar verwachting in de tweede helft van 2019 live gaan. Verschillende partijen naast de haven, zoals agentschappen, rederijen, ministeries en douane gaan de software gebruiken.

Robert van der Linden, CEO van Thinkwise: “We richten ons als low-code softwareleverancier steeds meer op licentieverkoop via partners, en minder op het realiseren van projecten voor klanten. We zijn blij dat IT Partner de voordelen ervaart van software ontwikkelen met ons platform. Zij kunnen nu veel efficiënter en sneller software voor hun klanten ontwikkelen. We verbinden graag meer ISV’s als IT Partner aan ons, zodat wij ons nog exclusiever kunnen richten op de ontwikkeling van het Thinkwise Platform.”

##

Over IT Partner BV
IT Partner is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in automatiseringssoftware voor de havenlogistieke sector. Het bedrijf wil niet alleen een softwareleverancier zijn, maar ook partner van de klanten. IT Partner is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht en er werken meer dan 25 mensen. Voor meer informatie zie: www.itpartner.nl

Over Thinkwise
Thinkwise is leverancier van een eigen low-code ERP-softwareplatform waarmee eenvoudig en snel bedrijfssoftware gerealiseerd wordt, die nooit meer veroudert. Deze flexibel aanpasbare software is altijd direct beschikbaar voor Windows, web en mobiele toepassingen en draait gegarandeerd op toekomstige technologieën. Naast het realiseren van bedrijfssoftware verkoopt Thinkwise zijn platform ook in licentievorm aan softwareleveranciers die hiermee eigen softwareoplossingen voor hun klanten realiseren. Thinkwise is opgericht in 2002 en heeft vestigingen in Apeldoorn, Rotterdam en Eindhoven. Meer informatie: www.thinkwisesoftware.nl.

Voor de redactie:

Thinkwise
Contactpersoon: Janine Worst
E-mail: jworst@thinkwisesoftware.com
www.thinkwisesoftware.com

IT Partner
Contactpersoon: Vincent van Diggelen
E-Mail: vvdiggelen@itpartner.nl
www.itpartner.nl