Dell Technologies en Orange werken samen voor Telco Multi-Access Edge Transformatie

Samenwerkingsakkoord voor de ontwikkeling van een nieuw cloud-platform voor mobiliteit in de digitale economie
  • Expertise in telecom combineren om 5G-toepassingen en -businessmodellen te testen en te ontwikkelen
  • Gezamenlijke inspanning rond multi-access edge computing en ondersteunende technologieën voor softwaregestuurde mobiliteit met gedistribueerde, multi-cloud en edge-architecturen
Dell Technologies en Orange, een van de grootste operatoren van mobiele diensten en internetdiensten met 264 miljoen klanten wereldwijd, hebben een overeenkomst gesloten om samen nieuwe technologische mogelijkheden te onderzoeken voor gedistribueerde cloudarchitecturen. Zo kunnen ze real-time edge-toepassingen en nieuwe diensten lanceren op basis van 5G.

Alles halen uit de mogelijkheden van edge computing en innovatie met 5G
Voor 5G zal een nieuwe reeks platforms nodig zijn die een breed aanbod ondersteunen van near real-time Edge Computing en IoT-diensten.

Dell Technologies en Orange zullen samenwerken om tegemoet te komen aan de vraag naar nieuwe, gedistribueerde architecturen voor 5G die het beste van cloud en mobiliteit combineren. Die gedistribueerde architecturen zullen een hardwarebasis bieden voor geautomatiseerde, platformonafhankelijke en softwaregestuurde infrastructuur, die gaat van on-premise tot radio tot de core, om sneller te innoveren en diensten te leveren.

De nieuwe mobiele platforms moeten gebouwd worden op een betrouwbare basis voor het leveren van een innovatief ecosysteem met oplossingen die de verwachtingen over 5G inlossen. Ze zullen gebruik maken van netwerktelemetrie om intelligente systemen te voeden die de automatisering en diensten regelen. Daarbij gebruiken ze artifical intelligence om zeker te zijn van consistente serviceniveaus en inzichten over de gedistribueerde omgevingen heen. Alle lagen van de netwerk-stack zullen zichtbaar zijn voor de beheersystemen, die autonoom zullen zorgen voor de efficiëntie van de netwerkactiviteiten en een optimale gebruikerservaring.

Deze technologieën zijn dezelfde die hebben geleid tot het opbouwen van bedrijfsdatacenters en de public cloud. Met 5G reiken die cloud en ‘IT-centrische’ vereisten verder dan de traditionele hardware met vastomlijnde functies en worden meer dynamische en wendbare edge computing, storage en networking mogelijk. Leveranciers van communicatiediensten zijn op zoek naar open standaardarchitecturen in combinatie met softwaregestuurde netwerken (software-defined networking of SDN), gevirtualiseerde netwerkfuncties, applicaties gebouwd voor de cloud (cloud native) en multi-access Edge Computing (MEC). Zo kunnen ze alles halen uit de nieuwe businessmogelijkheden die 5G zal bieden.

“We werken nauw samen met Orange om onze gezamenlijke best practices voor telecom te combineren met tientallen jaren ervaring in datacentertransformatie. Zo kunnen we dienstenleveranciers helpen om snel en rendabel nieuwe 5G-diensten aan te bieden,” zegt Tom Burns, senior vice president, Dell EMC Networking & Solutions. “Voor 5G en telecom cloud services doen dienstenleveranciers een beroep op bewezen technologieën zoals IaaS, virtualisatie en gestandaardiseerde infrastructuur om de vereiste wendbaarheid, beveiliging en controle te bieden. Dell Technologies helpt al decennia hun datacenterklanten met hun betrouwbare, state-of-the-art systeem voor supply chain en support.”

Dell Technologies en Orange willen hun expertise combineren om samen te werken aan het definiëren en ontwikkelen van:
  • Edge-technologie toepassingen, businessmodellen en proof of concepts
  • Open source consortia en partnerships voor het edge ecosysteem
  • Definitie en validatie van infrastructuur-accelerators zoals FPGA’s, GPU’s en SmartNICs voor Edge workloads, inclusief Cloud/Virtual RAN (CRAN/vRAN), MEC en real-time, interactieve en latency-gevoelige applicaties
  • AI/ML-enabled software voor de remote automatisering van een multi-technologie, heterogene Edge gebouwd op virtuele systemen, containers en bare-metal workloads
  • Edge infrastructuurplatformen die telecom-omgevingen, automatisering en operationele vereisten ondersteunen.
“Orange heeft deze overeenkomst met Dell Technologies gesloten om samen te werken aan allerlei aspecten rond edge computing en acceleratietechnologieën die cruciaal zullen zijn om het volledige potentieel uit 5G te halen,” zegt Stéphane Demartis, vice president, Orange, Corporate Cloud Infrastructure. “We geloven dat het essentieel is dat we het ecosysteem voor telecomtoepassingen daarop voorbereiden terwijl we ook onze kennis van toekomstige technologieën blijven ontwikkelen. Orange verwacht van dit partnerschap met Dell Technologies niet alleen technische resultaten, maar ook businessresultaten die onze strategie voor een multi-access Edge Computing-transformatie een boost zullen geven.”

Aanvullende bronnen:
  • Bekijk Stéphane Demartis van Orange en Jean Paul Nussbaumer van Dell Technologies bespreken hun edge, Telco cloud en acceleratie samenwerking
  • Dell EMC Service Provider
  • Dell EMC Edge Computing Solutions
-------------

Over Dell Technologies World
Ga met ons mee voor Dell Technologies World, ons flagship event, van 29 april - 2 mei in Las Vegas. Hier zullen de nieuwste opkomende trends, technologie en goeroes samenkomen, van de edge tot de core tot de cloud. Tijdens het evenement demonstreren experts van alle Dell Technologies-afdelingen aan klanten en partners het verbonden ecosysteem van IT-infrastructuur, applicaties, apparaten en beveiliging die een echte transformatie binnen hun organisaties mogelijk kan maken.

Over Dell Technologies
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud. Bij de Dell Technologies familie horen Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream en VMware.

Voor meer informatie

Dell EMC
Marcel van der Geld
T. 06 30 02 32 81
E. marcel.geld(at)dell.com

Whizpr
Paul Maris / Winnie Silvertand
T. 0317 410 483
E. dell(at)whizpr.nl