Dell Technologies Cloud versnelt multi-cloud reis van klanten

Nieuwe cloud-oplossingen, mogelijk gemaakt door Dell EMC en VMware, zorgen voor consistente hybrid cloud-activiteiten in de public cloud, private cloud en aan de edge

Nieuwsoverzicht:
 • Dell Technologies Cloud biedt een consistent, operationeel model voor hybrid cloud, waardoor de complexiteit van het beheren van meerdere clouds afneemt
 • Dell Technologies Cloud Platforms biedt een operationele hub voor hybrid cloud-omgevingen, waardoor de total cost of ownership tot 47% minder is in vergelijking met native public cloud1
 • Dell Technologies Cloud Data Center-as-a-Service, VMware Cloud on Dell EMC, biedt public cloud-leveringsmodel voor on-premises en edge-locaties
 • Meer dan 4.200 cloud service providers en hyperscalers maken deel uit van een wereldwijd netwerk dat klanten helpt om zich naar de public cloud te begeven
Dell Technologies (NYSE: DELL) introduceert vandaag Dell Technologies Cloud, een nieuwe reeks cloud-infrastructuuroplossingen waardoor hybrid cloud-omgevingen eenvoudiger te implementeren en te beheren zijn. Door de kracht van VMware en Dell EMC-infrastructuur te combineren, neemt Dell Technologies Cloud de complexiteit van de cloud weg door consistente infrastructuur en operaties voor IT-resources aan te bieden, in public en private clouds en aan de edge, ongeacht de locatie.

Volgens IDC maakt meer dan 70% van de bedrijven gebruik van meerdere cloud-omgevingen en is het ontwikkelen van een succesvolle multi-cloudstrategie2de grootste uitdaging op het gebied van het datacenter voor de meeste bedrijven. Door in meerdere clouds te werken hebben organisaties veel management-consoles en tegenstrijdige processen geïnstalleerd, met als gevolg dat innovatie stroef verloopt en de complexiteit toeneemt. De beste oplossing is een hybrid cloud-aanpak die een vertrouwde management interface biedt en die zich uitstrekt over meerdere clouds. Uit onderzoek van VMware kwam naar voren dat 83 procent van de cloud adopters op zoek is naar consistente infrastructuur en operations, zowel in het datacenter als in de cloud3. De Dell Technologies Cloud is specifiek ontworpen om deze uitdaging aan te gaan.

"Voor veel organisaties zorgt het diverse cloud-landschap voor een enorme hoeveelheid IT-complexiteit en niemand is beter gekwalificeerd en in staat om klanten te helpen deze uitdaging aan te gaan dan Dell Technologies", aldus Jeff Clarke, vice chairman of products and operations van Dell Technologies. "Cloud is geen bestemming; het is een operationeel model. Met Dell Technologies Cloud en gezamenlijke engineering tussen Dell EMC en VMware bieden we een uniforme hybrid clou-dervaring. Dit biedt een consistente infrastructuur en operations op elke locatie, waar de cloud zich ook bevindt –van on-premises datacenters tot en met public clouds en de opkomende edge – waardoor onze klanten meer controle hebben over hun multi-cloud-reis."

De leider in de cloudinfrastructuur industrie biedt een eenvoudigere cloudervaring

Het Dell Technologies Cloud-portfolio bestaat uit het nieuwe Dell Technologies Cloud Platforms en het nieuwe Data Center-as-a-Service-aanbod, VMware Cloud on Dell EMC. Deze bieden een flexibel scala aan IT- en managementopties met een nauwe integratie en één enkele leverancierservaring voor inkoop, implementatie, services en financiering. Dell Technologies Cloud geeft klanten meer controle over hun hybrid clouds, on premises, met een consistente cloud-infrastructuur voor alle cloudtypen en een brede set van meer dan 4.200 VMware Cloud Provider Program-providers en hyperscalers.

Deze hybrid cloud-benadering wordt aangeboden door een krachtige integratie van hardware, software, services en consumptie-opties van Dell EMC, wereldwijd de nummer 1 in cloud IT-infrastructuur,4en VMware, nummer 1 in software gebaseerde cloud systemen in het laatste onderzoek van IDC.5

De Dell Technologies Cloud complementeert deze kerntechnologie met een brede set diensten, zoals beveiliging, gegevensbescherming en lifecycle management. Het helpt succes te garanderen door middel van consulting, infrastructuurimplementatie, management, ondersteuning en educatieve diensten terwijl het tegelijkertijd een public cloud-achtige IT-infrastructuurconsumptie biedt.

Dell Technologies Cloud:
 • Vergroot de wendbaarheid – Gebruik vertrouwde VMware-tools om applicaties aan te bieden, te beheren, automatiseren en orkestreren via meerdere cloud-implementatieopties. Dit biedt organisaties workload placement-flexibiliteit via één enkele operationele hub in public, private en edge clouds, ondersteund door een breed, wereldwijd netwerk van cloud service providers.
 • Versnelt innovatie – Kies het eenvoudigste en snelste pad om hybrid cloud te implementeren. Nu VMware Cloud Foundation standaard beschikbaar is op Dell EMC VxRail biedt Dell Technologies Cloud Platforms de eerste gezamenlijk ontworpen hybrid cloud-infrastructuur-stack die nauw geïntegreerd is met VMware's flexibele, full stack-HCI-architectuur. Klanten kunnen er ook voor kiezen om de on-premises cloud-ervaring uit te breiden door gebruik te maken van Dell EMC VxBlock 1000 converged infrastructuur en door Dell Technologies gevalideerde storage-, compute- en networkingopties.
 • Verbetert de cloud economics – Beheer applicaties naadloos op verschillende clouds en bespaar tijd en kosten door onnodige herplatforming van applicaties te elimineren. Ook hebben organisaties meerdere opties om te betalen voor IT: kopen, huren of het afnemen van een service via Dell Financial Services. IDC-onderzoek wijst uit dat Dell Technologies Cloud de total cost of ownership tot 47% kan verlagen in vergelijking met native public cloud.1
 • Vermindert bedrijfsrisico's – Verhoog het vertrouwen in de bedrijfsvoering door de levering van compatibele IT-services die worden ondersteund door ingebouwde beveiliging en geautomatiseerd lifecycle management van de cloud-leverancier met hun meest kritische workloads. Organisaties profiteren van de ervaring en vertrouwde oplossingen van Dell Technolgies om de serviceniveaus te verbeteren en beter te voldoen aan zakelijke vereisten.
Dell Technologies Services versnelt de time to value voor Dell Technologies Cloud Platforms met een uitgebreid dienstenportfolio. Dit omvat het ontwikkelen van een cloud-strategie en een roadmap tot managed services en ondersteuning. Tijdens de reis biedt Dell Technologies Services diensten aan voor applicatieprofilering voor het beoordelen van de geschiktheid van de cloud en migratie applicaties, implementatie en infrastructuurintegratie, en het definiëren en opbouwen van de rollen en processen om over te schakelen naar een cloud-georiënteerd bedrijfsmodel.

VMware Cloud op Dell EMC levert cloud-ervaring aan het datacenter en de edge
VMware Cloud on Dell EMC combineert Dell EMC VxRail met kerntechnologie van VMware, waarvan een voorbeeld werd getoond (Project Dimension) tijdens VMworld 2018 US. Met dit Dell Technologies Cloud-aanbod kunnen organisaties infrastructuur gebruiken, zoals een public cloudservice, in datacenters en edge-omgevingen. Hierdoor kunnen IT-organisaties de basistaken, zoals infrastructuur management en -onderhoud, elimineren met op abonnement gebaseerde prijzen. VMware Cloud on Dell EMC biedt ook een bidirectionele verbinding met public clouds voor applicatie- en dataportabiliteit via een hybrid cloud-besturingsvlak.

Omdat het wordt geleverd in een Datacenter-as-a-Service-model voor hun on-premises omgevingen, kunnen organisaties infrastructuurbeheer, probleemoplossing en onderhoudaan VMware overlaten en zich in plaats daarvan concentreren op het bouwen van innovatieve applicaties waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden. Ze kunnen profiteren van enterprise-grade dataservices, beveiliging en veerkracht die ingebouwd is in de oplossing. Ook kunnen ze add-on-services bieden zoals back-up, disaster-recovery en bursting-mogelijkheden.

Beschikbaarheid
 • Dell Technologies Cloud Platforms is nu wereldwijd beschikbaar.
 • Dell Technologies Cloud Data Center-as-a-Service, geleverd als VMware Cloud on Dell EMC met VxRail, is momenteel beschikbaar in beta-implementaties met beperkte beschikbaarheid voor klanten gepland voor de tweede helft van 2019.
Ondersteunende quotes

Nicole Case, chief information officer, GraceKennedy Financial Group
"De visie van GraceKennedy is om op de lange termijn waarde te bieden voor consumenten en aandeelhouders door middel van brand building en oplossingen in voedsel- en financiële diensten. Een toonaangevende IT-strategie om deze services via cloud-architecturen te leveren, is van het grootste belang. De integratie tussen Dell EMC VxRail en de VMware Cloud-stack biedt een roadmap voor GraceKennedy om onze bedrijfskritieke applicaties optimaal te kunnen gebruiken in private en public omgevingen."

Michelle Bailey, group vice president, general manager, IDC Research Fellow, Cloud and Datacenter Services, IDC
"Organisaties overal ter wereld maken in toenemende mate gebruik van meerdere cloudbenaderingen als onderdeel van hun omgevingen – van private clouds in datacenters en in toenemende mate aan de edge, tot meerdere public clouds. Hoewel het doel is om IT te vereenvoudigen, kost het werken in veel cloud-omgevingen tijd en het leidt tot complexiteit. Door consistente operaties en infrastructuur mogelijk te maken met een hybrid cloud op on-premises en public cloud met VMware en Dell EMC, kan de gecombineerde Dell Technologies Cloud-aanpak een groot deel van de last voor organisaties verlichten door een naadloze ervaring te leveren."

Aanvullende bronnen
Over Dell Technologies World
Ga met ons mee voor Dell Technologies World, ons flagship event, van 29 april - 2 mei in Las Vegas. Hier zullen de nieuwste opkomende trends, technologie en goeroes samenkomen, van de edge tot de core tot de cloud. Tijdens het evenement demonstreren experts van alle Dell Technologies-afdelingen aan klanten en partners het verbonden ecosysteem van IT-infrastructuur, applicaties, apparaten en beveiliging die een echte transformatie binnen hun organisaties mogelijk kan maken.

Over Dell Technologies
Dell Technologiesis een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud. Bij de Dell Technologies familie horen Dell,Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream en VMware.

Voor meer informatie

Dell EMC
Marcel van der Geld
T. 06 30 02 32 81
E. marcel.geld(at)dell.com

Whizpr
Paul Maris / Winnie Silvertand
T. 0317 410 483
E. dell(at)whizpr.nl

-------
 1. IDC White Paper, sponsored by Dell EMC: Cost Benefits of the Consistent Hybrid Cloud: A Cost Benefits Analysis of the Dell Technologies Cloud Solution, April 2019
 2. IDC: Cloud Repatriation Accelerates in a Multicloud World, Doc #US44185818, August 2018
 3. VMware Cloud Journey study, 2018
 4. IDC Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, January 2019
 5. IDC Worldwide Cloud System Management Software Market Shares, 2017: Strong Growth Continues, doc # US44282218, September 2018