Uitnodiging: seminar digitale vooruitgang in het onderwijs

Utrecht, 7 maart 2019 – Op 12 maart 2019 vindt in The Wall Utrecht het jaarlijkse Amac Onderwijs Seminar plaats, met 300 bezoekers een van de grootste onderwijsseminars van het land. Tijdens deze educatieve dag zal in de vorm van plenaire lezingen en kennissessies aandacht worden geschonken aan wat digitale ontwikkelingen voor het onderwijs kunnen betekenen. Journalisten worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wat voor rol kunnenvirtual reality (VR) en augmented reality (AR) spelen in het onderwijs? Wat houdt het principe van 'formatief toetsen' in? Hoe combineer je als docent offline met online leren? Hoe kun je zo efficiënt mogelijk creatieve elementen in de lessen implementeren? Welke ingebouwde functionaliteiten van de iPad helpen kinderen met aandachtsproblemen, dyslexie en motorische, visuele en auditieve beperkingen?Op deze en andere vragen wordt op 12 maart door diverse experts antwoord gegeven.Docenten, onderwijspartners en andere specialisten delen hun kennis in plenaire lezingen en kennissessies.

Aanmelden journalisten
In verband met het beperkte aantal plaatsen wordt journalisten verzocht zich aan te melden via amac@koolhovenenpartners.nl. Het is uiteraard ook mogelijk een deel van de dag bij te wonen.

Programma 12 maart
8.30 uur:Inloop, koffie & thee
9.30 uur:Start plenair programma
Jacques Brulot, CFO Amac: Classroom of the DigitalAge
Jelmer Evers, auteur en docent geschiedenis: de toekomst van het onderwijs
11.00 uur: Kennisssessie 1 (keuze uit 6 sessies)
11.50 uur: Lunch
12.55 uur: Kennissessie 2 (keuze uit 6 sessies)
13.55 uur: Kennissessie 3 (keuze uit 6 sessies)
15.00 uur: Peter Heerschop, 'Minister van enthousiasme': sketch over het onderwijs
15.45 uur: Borrel en afsluiting

Het programma en de diverse de kennissessies vindt u hier.

Locatie
Amac The Wall Utrecht
Proostwetering 9
3543 AB Utrecht
Een routebeschrijving is hier te vinden.
Parkeren kan op het dak van The Wall. Het Amac-filiaal bevindt zich op de kop.

Over Amac Educatie
Amac Educatie is al tien jaar lang een vooruitstrevende partner in gepersonaliseerd en digitaal onderwijs. Met als doel effectief bij te dragen aan kwaliteit in het onderwijs, is Amac voortdurend op zoek naar nieuwe didactische en technologische mogelijkheden om de talenten van de individuele leerling te ontwikkelen en gepersonaliseerd leren mogelijk te maken. Sinds zes jaar organiseert de grootste Apple Premium Reseller van Nederland een seminar om stakeholders uit het onderwijs kennis te laten maken met de laatste digitale ontwikkelingen. In april opent Amac in zijn filiaal in The Wall Utrecht de zogenaamde ‘Classroom of the Digital Age’ (CODA), een belevingsruimte waar de nadruk dit jaar komt te liggen op creativiteit, volgens het World Economic Forum een van de belangrijkste skills voor de toekomst. Zie ook amac.nl/onderwijs.