commercetools en BloomReach lanceren digital experience e-commerce-oplossing voor retailers en merken

Geïntegreerde oplossing dringt implementatietijd met wel acht maanden terug

Amsterdam, 4 maart 2019 - commercetools, leverancier van next-generation commerce-software, en BloomReach, specialist in digital experiences, lanceren een geïntegreerde versie van hun commerce- en digital experience-platforms: The Starter Store. Deze gezamenlijke oplossing van BloomReach en commercetools richt zich op middelgrote retailers en merken (vijf tot vijftig miljoen online omzet). De twee partijen presenteren The Starter Store tijdens de beurs Shoptalk, die van 3 tot 5 maart plaatsvindt in Las Vegas.

Zowel BloomReach als commercetools zijn onlangs uitgeroepen als ‘Visionair’ in hun respectievelijke Gartner Magic Quadrants (1). Beide bedrijven gebruiken een modern, op API’s gebaseerde architectuur. Deze flexibele aanpak stelt retailers en merken in staat om sterk aanpasbare digitale ecosystemen te creëren waar ze hun producten kunnen aanbieden. De Starter Store is door de interne IT-afdeling, een digital agency of een system integrator te implementeren. De gecombineerde oplossingzorgt voor een tijdbesparing van zes tot acht maanden als het gaat om een reguliere content- en commerceplatformmigratie. De Starter Store is al in gebruik bij moderetailers en een opticienketen.

The Starter Store is per direct beschikbaar voor retailers via een wereldwijd netwerk van partners. De oplossing biedt een moderne, best-of-breed commerce-benadering waarmee retailers de klant een betere experience kunnen aanbieden dankzij een Unified Commerce-oplossing.

Het BloomReach digital experience platform (DXP) is een op API ’s gebaseerde set van enterprise-technologieën, waaronder een contentmanagementsysteem (CMS) en zoek- en merchandisingmogelijkheden die door artificial intelligence (AI) worden aangedreven. Die voorzien in een consistente, veilige en gepersonaliseerde ervaring via alle digitale kanalen.

“Retailers moeten hun doelgroep via alle kanalen op dezelfde manier bereiken en dezelfde ervaring kunnen aanbieden ”, zegt Raj De Datta, CEO en medeoprichter van BloomReach. "Daarnaast moeten zij snel innoveren om interessante ervaringen te bieden die inspelen op klanttrends. Traditionele commerceplatforms zijn niet in staat om aan deze eisen te voldoen omdat ze uitsluitend zijn gebouwd voor transacties. BloomReach en commercetools spelen hierop in door een experience-platform te combineren met een headless commerce-platform, die met elkaar verbonden worden via microservices en API’s."

“Het kost normaal zes tot twaalf maanden om een shopsysteem te implementeren”, zegt Dirk Hoerig, CEOvan commercetools. “Met de Starter Store is dit mogelijk in zes tot acht weken. Dat is een significante reductie die het mogelijk maakt om nieuwe e-commercestrategieën te implementeren en nagenoeg in realtime in te spelen op marktomstandigheden.” Deze verbetering is mogelijk doordat commercetools en BloomReach complementair aan elkaar zijn. "Als headless commerceplatform completeert commercetools het BloomReach-portfolio vanuit technologisch perspectief op een optimale manier.”

Commercetools en BloomReach tonen de Starter Store tijdens de beurs Shoptalk die plaatsvindt van 3 tot 5 maart in Las Vegas.

Meer informatie over de Starter Store: https://ok.commercetools.com/shoptalk-2019

(1) Bron: Gartner, Inc. “Magic Quadrant for Digital Experience Platforms,” door Irina Guseva, Gene Phifer, Mike Lowndes en Gavin Tay, 11 februari 2019 / Gartner, Inc. “Magic Quadrant for Digital Commerce,” door Penny Gillespie, Jason Daigler, et al., 5 juni 2018

Over commercetools
commercetools is een next genaration softwarebedrijf dat een cloud-commerceplatform aanbiedt, waarbij klanten a-la-carte features kunnen gebruiken. Daarnaast is het platform technologie-agnostisch en ondersteunt het bijna elke open source-programmeertaal waaronder .NET, Java, PHP, Python en Scala. De toonaangevende API-First benadering helpt retailers bij het creëren van merkwaarde en stelt ze in staat om een unieke en interessante digital commerce-ervaringen te creëren – via het platform of viamicroservices voor specifieke commerce-onderdelen.
Kijk op www.commercetools.com voor meer informatie.

Over BloomReach
BloomReach maaktdigitale ervaringen mogelijk. Dankzij de inzet van artificial intelligence combineert BloomReach snel zoeken, gepersonaliseerde merchandisingen contextuele content om zo verbonden ervaringen te creëren, die zorgen voor customer engagement en loyaliteit. Tegelijkertijd worden conversie en omzet gestimuleerd. Samen met een wereldwijd netwerk van gecertifieerde partners bedient BloomReach honderden klanten, waaronder Neiman Marcus, Staples, REI, FC Bayern München, Marks & Spencer en NHS Digital.
Kijk op www.bloomreach.com voor meer informatie