Dinz vernieuwt zorgportaal met softwareplatform van Thinkwise

Apeldoorn, 28 februari 2019- Dinz, ICT-dienstverlener voor de zorg, heeft zijn zorgportaal verbeterd met Thinkwise, leverancier van het low-code software development platform voor business software. Hiermee kan Dinz meebewegen met de vele veranderingen in de zorg en zijn dienstverlening aan klanten verbeteren.

Dinz levert software aan zelfstandige zorgprofessionals, coöperaties in de zorg en aan zorgaanbieders, bedoeld voor het automatiseren van hun planning en administratie. Het bedrijf koos voor Thinkwise om zijn webportaal voor klanten te vernieuwen en uit te breiden, zodat deze aansluiting houdt met de nieuwste ontwikkelingen in de zorg.

In de Dinz Web portal wordt alle informatie en uitvoer van de zorg geregistreerd. De portal neemt de zorgaanbieders en zzp’er alle administratieve rompslomp uit handen, en die kunnen zich vervolgens concentreren op hun vak: het verlenen van zorg. Martin Bomhof, algemeen directeur en oprichter van Dinz: “Wij leveren een cloudoplossing met een belangrijke centrale functie voor zorgaanbieders. Dit kunnen zzp’ers zijn, maar ook zorgaanbieders met meerdere medewerkers in dienst. Met onze oplossing automatiseren we de planning en administratie in het zorgproces, van het moment dat er indicatie is voor een cliënt tot het moment dat de zorg weer stopt en de kosten gedeclareerd worden.”

Dinz Web-app
De Dinz Web-app is zowel door cliënten als zorgverlener te gebruiken, en faciliteert communicatie en afstemming. Het gebruiksgemak draagt verder bij aan het werkplezier van de zorgverleners. Dinz is ontwikkeld vóór en dóór (zorg)professionals. Bomhof: “Vanaf het begin is de gedachte van Dinz: alles start bij de individuele cliënt. De applicatie van Thinkwise is geschikt voor tablets, pc’s en Macs, en biedt een volwaardige webportaal die precies aansluit op de behoefte van zorgaanbieders en zzp’ers.”

Veranderingen in de zorg vereist flexibiliteit
Dinz moet continu inspelen op de veranderingen in de zorg, legt Bomhof uit: “Ik geloof sterk in low-code modelgedreven aanpak van Thinkwise. Je kunt er flexibel en snel mee ontwikkelen, en de software wordt modulair, in kleine stukjes, gebouwd. Je hoeft dus niet lang te wachten op de oplevering van nieuwe features.”

Met Thinkwise veroudert de software van Dinz functioneel en technologisch nooit meer. Thinkwise zorgt voor de technologische ontwikkelingen en Dinz richt zich samen met Thinkwise op de functionele aanpassingen. Bomhof: “Samen met de ontwikkelaars van Thinkwise denken we na over mogelijke veranderingen, zodat we voorbereid zijn op toekomstige situaties en bijvoorbeeld kunnen opschalen als dat nodig is.” Bomhof noemt nog een voorbeeld: “Momenteel speelt in de zorg de ontwikkeling van het Persoonlijk Gezondheidsdossier. Hierbij wordt informatie uit verschillende systemen, van het ziekenhuis, de thuiszorg, de psychiater et cetera bijeengebracht in het eigen PGD van de cliënt. De uitrol hiervan zal nog een paar jaar duren, maar wij houden hier nu al rekening mee in onze software.”

De kracht van Dinz Web is voor een groot deel te danken aan de ontwikkelomgeving van Thinkwise, besluit Bomhof: “Hiermee kunnen wij flexibel nieuwe mogelijkheden of processen toevoegen, die meerwaarde hebben voor onze klanten.”

De volledige casestudy is hier te lezen.

###

Over Dinz
Dinz staat voor doelmatig in zorg en bestaat sinds 2013. De doelen van Dinz zijn het helpen van zzp’ers in het navigeren van het immer veranderde zorglandschap. Voor zorgaanbieders zijn we een mooie professionaliseringslag. Allemaal omdat de software van Dinz alle soorten zorgstromen met allerlei financieringspartijen in één programma weet onder te brengen. Van indicatie, rapportages en facturatie tot aan de financiële boekhouding en een omgeving waar de cliënten hun gegevens bij de zorgverlener in kunnen zien. www.dinz.nl.

Over Thinkwise
Thinkwise is leverancier van het eigen low-code software development platform waarmee eenvoudig en snel bedrijfssoftware gerealiseerd wordt. Naast het realiseren van bedrijfssoftware verkoopt Thinkwise zijn platform ook in licentievorm aan bedrijven die hiermee eigen softwareoplossingen of softwareoplossingen voor hun klanten realiseren. Voor meer informatie: www.thinkwisesoftware.com.