Samenwerking met VMware: T-Systems bouwt virtuele datacenters met VMware Cloud on AWS

T-Systems heeft haar partnerschap met VMware uitgebreid en sluit aan bij VMware’s Managed Service Provider Program. Het contract is getekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Samen met zijn al lang bestaande partner, VMware, koppelt de IT-serviceprovider van Deutsche Telekom klanten aan de private cloud met VMware Cloud on AWS.


Op de foto van links naar rechts; Adel Al-Saleh, CEO T-Systems, Pat Gelsinger, CEO VMware en Tim Höttges, CEO Deutsche Telekom.

Met VMware Cloud on AWS, kunnen klanten snel een virtueel datacenter in de publieke cloud toevoegen aan hun on-premise datacenter. De dienst, gemanaged door T-Systems biedt klanten de gelegenheid heel snel zowel data als applicaties te laten switchen tussen een VMware private cloud en AWS publieke cloudomgeving. VMware biedt een oplossing waarmee een compleet nieuw datacenter ingericht kan worden bovenop de AWS bare metal infrastructuur. Zo kunnen organisaties hun IT-capaciteit in een mum van tijd overal en altijd op een kostenefficiënte manier opschalen, zonder dat dit gepaard gaat met grote investeringen in fysiek nieuwe datacenters. Organisaties kunnen gebruik blijven maken van bestaande teams, skill sets, tools en processen.

“De cloud wereld is hybride. De meeste ondernemingen gebruiken nu al meerdere platformen en services”, vertelt Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems. “We zijn blij met het feit dat we onze langdurige relatie met virtualisatiesoftwarespecialist VMWare op deze manier kunnen uitbreiden.” VMware is de leider in cloud infrastructure. AWS levert de grootste public cloud. Onze nieuwe managed service dienst voor VMware Cloud on AWS biedt onze klanten het voordeel van de AWS cloud terwijl de bestaande investeringen in VMware worden gemaximaliseerd."

Pat Gelsinger, CEO van VMware zegt: “Met VMware Cloud on AWS zijn klanten in staat direct te profiteren van een hybride cloudomgeving waarin dezelfde architectuur en operationele processen van toepassing zijn op zowel een private als publieke cloudomgeving. We zijn blij om te zien dat T-Systems managed services voor VMware Cloud on AWS aanbiedt, zodat organisaties hun cloudadoptie kunnen versnellen, hun datacenteromgevingen kunnen moderniseren en hun IT efficiëntie verhogen.

------- EINDE BERICHT --------

Over T-Systems
T-Systems levert wereldwijd geïntegreerde ICT-diensten en oplossingen aan zakelijke klanten en overheden. De focus van de dienstverlening ligt op managed services op het gebied van managed IT- en netwerk infrastructuur, cloud, cloudtransformatie, security en Internet of Things. De diensten worden geleverd vanuit sterk beveiligde datacenters, waarbij continu de zeer strenge Europese regelgeving omtrent dataprotectie wordt nageleefd. Met een footprint in meer dan 20 landen,

37.900 werknemers en inkomsten van circa 6.9 miljard euro (boekjaar 2017), is T-Systems de ideale partner voor digitale transformatie. Voor meer informatie: www.t-systems.nl

Contact
T-Systems Nederland B.V.
Marit Verdam
Tel.: +31 (0)6 43 98 13 87
E-mail: Marit.Verdam@t-systems.com

Axioma Communicatie
Simone Smits
Tel.:+31 (0)6 30668044
E-mail: simone@axioma.nl