Startup Viperty wil IT Consultancy-wereld opschudden

Next Level Consultancy: Get Viperized!

Amsterdam, 18-2-2019 – IT-consultancy moet anders in 2019. Daarom is Viperty opgericht: een startup die de traditionele consultancy-wereld op zijn kop wil zetten. De visie: elke organisatie heeft recht op ‘on demand’ ondersteuning bij bedrijfsvraagstukken zonder kostbare en langdradige trajecten.

De business is tegenwoordig hyper-dynamisch. Klanten verwachten steeds meer flexibiliteit en willen sneller geholpen worden. Waarom zou dat niet voor IT Consultancy en breder bedrijfsadvies gelden, vroegen Alex Pullens en Jos van Capelleveen zich af. Beiden hebben een jarenlange achtergrond in het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij organisaties in het MKB en de grootzakelijke markt.

Consultancy, maar dan anders

Met Viperty willen de founders het daarom compleet anders doen: Next Level Consultancy beschikbaar maken voor elke organisatie met uiteenlopende vraagstukken. De consultancy van Viperty kan variëren van ERP-implementaties tot ondersteuning bij change management, marketing-, Finance of HRM-vraagstukken. Maar dan zonder de langdurige, kostbare contracten met logge, inflexibele firma’s. Maar wat vooral belangrijk is: bedrijfsadvies op het moment dat de business owner of CIO daar behoefte aan heeft.

“Met onze dienstverlening willen wij organisaties helpen en inspireren zodat zij hun ambities verwezenlijken. Wij noemen dat Viperizen”, zeggen Alex Pullens en Jos van Capelleveen, founders van Viperty.

Community van Viperty Professionals

Viperty maakt deze belofte waar door een compleet andere aanpak. Geen dure consultants die met grote lease-auto’s vanuit een kostbaar pand het land doorrijden. Maar een brede community van Viperty Professionals (VIP’s) die op afstand en on-demand beschikbaar zijn dankzij snelle online communicatiemiddelen.

100% online service

“Wij hebben als doel om onze dienstverlening voor 100% een online service te laten zijn”, zegt founder Jos van Capelleveen. “De beschikbaarheid van onze consultants groeit daardoor enorm, we houden de overhead-kosten laag en het geeft de Viperty Professionals de mogelijkheid meer tijd zich in de business vraagstukken te verdiepen.

Een transitie in de consultancy wereld

Viperty wil zo een voorbeeld zijn voor andere consultancy-bedrijven en hoopt een verandering teweeg te brengen in de consultancy business. Founder Alex Pullens: “Viperty gelooft dat het anders kan en dat iedereen positief kan profiteren van betere werkomstandigheden in deze industrie.”

Viperty Community

De Consultancy-startup doet dit met een team van gepassioneerde professionals die staan voor vernieuwing, innovatie en betrouwbaarheid. Het doel is om binnen 5 jaar uit te groeien naar 80 Viperty Consultants en tegelijkertijd een complete Viperty Community op te bouwen waarbinnen wordt samengewerkt door bedrijven met complementaire disciplines en waarbinnen kennis wordt gedeeld.

“Viperty wil zo voor organisaties uit verschillende branches een sparringpartner zijn die zich onderscheidt door zijn laagdrempelige karakter, de inzet van automated consultancy en hulp on demand”, zegt Jos van Capelleveen.+++++++++++++++++++++++     EINDE BERICHT      +++++++++++++++++

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie over Viperty, high-res beeldmateriaal of interviewaanvragen:

Viperty BV
Rijnstraat 170
1079 HS Amsterdam
020 244 28 12
www.viperty.com

Alex Pullens
alex@viperty.com
06 22 64 81 87

Jos van Capelleveen
jos@viperty.com
06 15 83 91 13