Essentium, eSUN en Polymaker sluiten aan bij de open materiaalalliantie van Ultimaker

Geldermalsen, 21 februari 2019Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printing, kondigt vandaag op de TCT ASIA in Shanghai, China aan dat de materiaalfabrikanten Essentium, eSUN en Polymaker zich aansluiten bij de open materiaalalliantie van Ultimaker. Deze samenwerking vergroot de mogelijkheden voor materialen en toepassingen voor FFF 3D-printen in een breed scala aan industrieën.

China staat bekend om de grootste elektronicamarkt ter wereld. Om ingenieurs in deze industrie ook van FFF 3D-printen te laten profiteren, dienen materialen veilig te zijn voor elektrostatische ontlading (ESD). Dit maakt ze geschikt voor de productie van elektronica. Ingenieurs en ontwerpers in deze industrie kunnen nu profiteren van het gebruiksgemak van desktop 3D-printen doordat de printprofielen met de juiste eigenschappen in de Ultimaker Marketplace beschikbaar zijn.

Dr. Blake Teipel, CEO van Essentium: “Bij Essentium richten we ons op het creëren van industriële oplossingen voor ’s werelds beste fabrikanten. We verkleinen de kloof tussen 3D-printen en machinale vervaardiging. Samen met BASF, ’s werelds grootste chemische producent, hebben we Ultrafuse-Z line gecreëerd, een serie ESD-veilige filamenten. We bieden materiaalprintprofielen voor Ultrafuse-Z PCTG aan in de Ultimaker Marketplace. Dit is een filament van industriële kwaliteit, specifiek samengesteld voor ESD-veiligheid.”

Recycling is een onderwerp dat overal ter wereld hoog op de agenda staat. Dr. Yihu Yang, CEO van eSUN: “We zijn bij eSUn gespecialiseerd in de industrialisatie van biologisch afbreekbare polymeren. We zijn verheugd om deel te nemen aan de open materiaalalliantie met materiaalprintprofielen voor PETG, ePA-CF en HIPS (High Impact Polystyrene). Door gebruik te maken van duurzame bronnen kunnen we de ontwikkeling van milieuvriendelijke 3D-geprinte producten versnellen.”

Dr. Ziaofan Luo, President van Polymaker: “FFF 3D-printen blijft de meest praktische en toegankelijke oplossing van alle 3D-printtechnologieën. De drie materialen die we aanbieden via de Ultimaker Marketplace, PolyMide™ PA6-CF, PolyMide™ CoPA en PolyCast™, zijn de meest unieke en geavanceerde materialen in ons portfolio. Ik ben ervan overtuigd dat ze talloze nieuwe toepassingen mogelijk maken voor veel ingenieurs.”

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “Het groeiende belang van 3D-printen geeft ons als leider in desktop 3D-printen een belangrijke rol in het verzekeren van een perfecte samenwerking tussen hardware, software en materialen. Doordat we materiaalprofielen direct aan kunnen bieden aan miljoenen eindgebruikers via de Ultimaker Marketplace, blijven we nieuwe 3D-printtoepassingen voor verschillende industrieën mogelijk maken. Essentium, eSUN en Polymaker zijn gerespecteerde materiaalfabrikanten die unieke materiaaleigenschappen bieden die relevant zijn voor ingenieurs in een breed scala aan industrieën. Ik ben er trots op om deze deelname aan de open materiaalalliantie tijdens TCT ASIA aan te kondigen.”

Beschikbaarheid
Printprofielen van Essentium, eSUN en Polymaker kunnen per direct worden gedownload in de Marketplace in Ultimaker Cura. Gebruikers kunnen simpelweg het materiaalprofiel naar keuze selecteren en binnen een paar seconden beginnen met printen.

Meer details staan in deze blog.

----Noot voor de redactie: bijgaand treft u een foto met, van links naar rechts: Jos Burger, CEO Ultimaker | Dr. Blake Teipel, CEO Essentium | Dr. Yihu Yang, CEO eSUN | Dr. Xiaofan Luo, President Polymaker | Benjamin Tan, VP APAC Ultimaker.

Over Ultimaker
Vanaf 2011 heeft Ultimaker een open en eenvoudig te gebruiken oplossing van 3D-printers, -software en -materialen gebouwd waarmee professionele ontwerpers en ingenieurs elke dag kunnen innoveren. Ultimaker is marktleider in desktop 3D-printing. Vanuit kantoren in Nederland, New York, Boston en Singapore - plus productiefaciliteiten in Europa en de VS - werkt het wereldwijde team van meer dan 400 medewerkers samen om de transitie van de wereld naar lokale, digitale productie te versnellen. Kijk voor meer informatie op: www.ultimaker.com

Meer informatie
Marcommit
Laura Emous
035-5822730
ultimaker@marcommit.nl