Siemens verrijkt NX-software met AI en machine learning

Nieuwe features verhogen productiviteit en gebruiksvriendelijkheid

's-Hertogenbosch, 18 februari 2019 – Siemens introduceert de nieuwste versie van NX ™ -software, die is uitgebreid met machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI). De NX-software bestaat uit een geïntegreerde toolset met ontwerp-, simulatie- en productieoplossingen. De nieuw uitgebrachte features verbeteren onder andere de gebruikersinterface. Deze kan zich voortaan automatisch aanpassen aan de behoeften van verschillende soorten gebruikers van meerdere afdelingen, wat zorgt voor een hogere adoptiegraad. Daarnaast realiseert Siemens met de vernieuwde NX-software een computer-aided technology (CAx) -systeem van hogere kwaliteit en helpt het bedrijven bij het ontwerpen van robuustere digital twins.

HyunMin Kim, principal engineer bij Samsung Electronics Co., LTD: “NX is het eerste CAD-product dat kunstmatige intelligentie en machine learning integreert. Ik vind de nieuwe flexibele User Interface van grote meerwaarde voor onze gebruikers, het stelt hen in staat om productiever te werken.”

Machine learning wordt steeds vaker ingezet in het productontwerpproces om concurrenten voor te blijven in de markt, omdat ML snel en efficiënt waardevolle bedrijfsinzichten oplevert en daarnaast grote hoeveelheden gegevens kan verwerken, analyseren en daarvan leert. Daarnaast kunnen AI en ML kunnen ook worden ingezet voor het volgen van de handelingen van gebruikers, zowel de successen als de mislukkingen, zodat de juiste NX-commands gegeven worden en de CAx-omgeving voor iedere gebruiker gepersonaliseerd kan worden.

“Bij CAD-toepassingen gaan extra functionaliteiten vaak ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Hoe uitgebreider een programma wordt, hoe moeilijker het is in gebruik”, aldus Chad Jackson, hoofdanalist bij Lifecycle Insights. “De flexibele interface in NX biedt hiervoor uitkomst, het stuurt namelijk zowel nieuwe als bekende gebruikers naar de juiste functionaliteit op het juiste moment.”

Door een voortdurende uitbreiding van het Siemens Digital Innovation Platform kunnen klanten de meest uitgebreide digital twins en productieomgeving creëren. De integratie van ML en AI in NX-software biedt daarnaast snelheid, kracht, efficiëntie en intelligentie, zonder dat deze kenmerken expliciet moeten worden geprogrammeerd. Dit levert klanten veel mogelijkheden op; het verbetert het ontwerpproces en uiteindelijk het hele productaanbod, en daarnaast verkort het de time-to-market. De NX Command Prediction module is de eerste kennismaking met de NX-user interface architectuur op basis van machine learning, en zal de basis vormen voor andere UI-oplossingen.

“Hoewel uitgebreid onderzoek naar mens-computer-interactie een prima statische interface opleverde, is de perfect op maat gemaakte interface er nog niet”, aldus Bob Haubrock, Senior Vice President, Product Engineering Software bij Siemens PLM Software. “De nieuwste versie van NX gebruikt machine learning en AI om gebruikersactiviteit te monitoren, wat gaat goed en wat niet? Dit bepaalt hoe de NX-commando’s het beste kunnen worden benut en hoe ervaringen uit het UI worden gebruikt voor personalisering van de CAx-omgeving. Zo kan de interface zodanig worden aangepast dat gebruikers productiever worden en de adoptiegraad verbetert, met efficiëntere productontwikkelingsprocessen als resultaat.”

Lees hier meer over de nieuwste versie van NX-software.


Bijlagen
404 KB jpg  NX UI-Predict.jpg
611 KB jpg  NX_Virtual Assistant.jpgSiemens PLM Software, een businessunit van de Siemens Digital Factory Division, is een wereldwijde aanbieder van softwareoplossingen om digitale transformatie binnen de industrie te stimuleren. Hiermee creëert de organisatie nieuwe mogelijkheden voor fabrikanten om te innoveren. Met het hoofdkantoor in Plano, Texas, en ruim 140.000 klanten wereldwijd, werkt Siemens PLM Software met bedrijven van alle groottes samen om de manier waarop ideeën worden vormgegeven te transformeren. Denk hierbij aan de manier waarop producten worden gemaakt en de manier waarop producten en middelen worden ingezet. Meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software staat op: http://www.siemens.nl/plm.Volg ons ook op Twitter via: @SiemensPLM_BNL

Siemens AG(Berlijn en München) is een wereldwijd technologiebedrijf dat al ruim 170 jaar staat voor uitmuntende techniek, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De organisatie is wereldwijd actief en richt zich op elektrificatie, automatisering en digitalisering. Siemens is, naast één van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en zuinige technologieën, ook een toonaangevende leverancier van efficiënte energie-oplossingen en transmissies. Daarnaast is het bedrijf pionier op het gebied van infrastructuur-oplossingen en automatiserings-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industriële sector. Met de beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook een vooraanstaande leverancier van apparatuur voor de medische sector, zoals systemen voor tomografie en magnetic resonance imaging (MRI), en leider qua laboratoriumdiagnostiek- en klinische IT. In het fiscale jaar 2018, welke eindigde op 30 september 2018, behaalde Siemens een omzet van 83 miljard euro en een nettowinst van 6,1 miljard euro. Eind september 2018 bestond het personeelsbestand uit ongeveer 379.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie is te vinden op http://www.siemens.com.Voor verdere persinformatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
LEWIS
Tel: + 31 (0) 40 235 4600
E-mail: siemensbenelux@teamlewis.com