Kaspersky Lab onthult partnerprogramma voor meer specialisatie-erkenning en lucratieve verdienmodellen

Utrecht, 29 januari 2019 – Kaspersky Lab lanceert met Kaspersky United een nieuw partnerprogramma waarmee specialisaties van resellers veel lucratiever worden. Daarbij krijgen partners ook toegang tot meer tooling voor scholing, verkoop- en marketingactiviteiten die aansluiten op hun eigen specialisaties. Dit partnerprogramma is een antwoord op de groeiende complexiteit van IT-infrastructuren waarbij steeds meer behoefte is aan specifieke kennis en dienstverlening op het gebied van bijvoorbeeld hybride cloudbeveiliging, netwerkbeveiliging of bescherming tegen gerichte aanvallen of industriële omgevingen. Dit nieuwe wereldwijde partnerprogramma is bedoeld voor resellers en verschillende type serviceproviders. Het transparante beloningssysteem maakt het bovendien nog aantrekkelijker om Kaspersky Lab producten en diensten te verkopen.

Met het Kaspersky United-programma kunnen partners hun specialisaties op verschillende niveaus van certificering brengen en houden. Dat is van toepassing op zogenoemde Registered, Silver, Gold en Platinum niveaus in één of meer domeinen. Via onderstaande graphic zijn alle specifieke specialisaties te vinden:Certificering in verschillende vaardigheden of technieken stimuleert ook de verkoopkansen voor partners. Bedrijven in instellingen kunnen in één oogopslag zien wat de specifieke expertises van de partner zijn.

"Het partnerkanaal beweegt mee met veranderende wensen van de klant”, zegt Jordy Loozekoot, verantwoordelijk voor channel marketing bij Kaspersky Lab in de Benelux. “Zo tuigen IT-dienstverleners bijvoorbeeld speciale centra op voor beveiligingsactiviteiten in hun datacenters die als dienst aangeboden worden. We zien ook dat bedrijven zich specialiseren in niches rondom het aanbieden van bepaalde dreigingsinformatie. Die oplossingen komen in SaaS-vorm beschikbaar. Ook steeds meer kleinere organisaties kiezen voor uitbesteding van hun IT-huishouding. Dat zien we terug in de groei van het aantal managed services providers. Met ons nieuwe Kaspersky United programma kunnen onze partners zich verder ontwikkelingen op hun eigen specifieke domeinen.”

Binnen het Kaspersky Lab programma krijgen partners eveneens uitgebreide ondersteuning en privileges zoals:
  • Financiële voordelen, waaronder flinke kortingen bij realisatie van doelstellingen bij marketingprogramma’s of kortingen vooraf aan bepaalde acties
  • Specialistische partnerkortingen tot 20 procent
  • Ondersteuning bij implementaties en prioriteit bij offertevoorstellen
  • Sales & Marketing Toolkits
  • Educatief materiaal, online en offline trainingen en workshops
Kaspersky Lab is verder bezig met de uitbreiding van de partnerportal. Straks krijgen resellers toegang tot nog meer webinars, whitepapers, concurrentie-analyses, certificeringen, etc. Nieuwe partners hebben eveneens toegang tot speciaal ontwikkelde Partner Onboarding-trainingen.

Uit onderzoek van Kaspersky Lab blijkt dat Chief Information Security Officers (CISO’s) van veelal grote organisaties flinke uitdagingen ervaren met het beveiligen van een steeds complexere IT-infrastructuur. Toenemende complexiteit zorgt ervoor, dat beveiligingsrisico’s groter worden. Dat vraagt om hele specifieke expertise en maatregelen, zo vertellen CISO’s in het Kaspersky Lab onderzoek.

Kaspersky United is beschikbaar vanaf 1 januari 2019.