OutSystems boekt recordomzetgroei in 2018 

Utrecht, 23 januari 2019OutSystems, leverancier van hét Low-Code platform voor applicatieontwikkeling, boekt een recordgroei van 66 procent dankzij de toenemende adoptie van het Low-Code platform. Met deze stijging in 2018 van de jaarlijkse inkomsten, behaalt het bedrijf een omzet van meer dan 100 miljoen dollar.  
 
OutSystems verwelkomde honderden nieuwe klanten en maar liefst 60.000 nieuwe ontwikkelaars. Bedrijven zoals Garantibank, Deloitte en Vopak gebruiken het LowCode platform om moeiteloos maatwerkapplicaties te bouwen die hun verder helpen te digitaliseren en differentiëren. Sommige klanten gebruiken het platform bijvoorbeeld om verouderde ERP- en CRM-systemen te vervangen. Anderen hebben mobiele en webapplicaties gebouwd voor interne processen en buitendiensten, waardoor de effectiviteit en tevredenheid van medewerkers aanzienlijk is verbeterd.  
 
Paulo Rosado, CEO en oprichter van OutSystems, over 2018: “Het succes dat onze klanten hebben bij het versnellen van hun digitale transformatie met ons Low-Code platform is inspirerend. Onze klanten verrassen ons elke dag met uiteenlopende manieren waarop ze ons platform gebruiken. Dit vergroot onze inzet om een fullstack Low-Code platform te leveren zonder grenzen. De vraag naar Low-Code platforms is nog nooit zo groot geweest en we kijken uit naar nog een jaar van enorme groei en adoptie van ons platform.” 
 
De sterke groei in 2018 is met name toe te schrijven aan nieuwe applicaties voor B2C-klantervaringen voor online bankieren, accountinschrijving en zelfbediening, het verhogen van de klanttevredenheid, het creëren van nieuwe inkomstenstromen en het overstijgen van concurrenten. 
 
De hoogtepunten van OutSystems uit 2018 zijn:
  • Omzet: een recordgroei van 66 procent.
  • Groei medewerkers: het personeelsbestand is uitgebreid met bijna 400 functies. OutSystems heeft momenteel meer dan 1.000 fulltime werknemers in dienst.
  • Productinnovaties: OutSystems 11 is uitgebracht om klanten te helpen bij het moderniseren van legacy-systemen en het vervangen van grote applicatieportfolio's. Andere innovaties waren onder andere OutSystems Sentry, het OutSystems Insights-platform en outsystems.ai.
  • Awards: het bedrijf won diverse belangrijke industriële onderscheidingen in 2018. OutSystems kreeg de naam Top Cloud Computing Employer van Forbes voor de derde keer op rij, werd benoemd tot Top Cloud-werkgever door Glassdoor en Battery Ventures, een Top-Rated Low-Code Platform door TrustRadius en ontving een CODiE Award voor beste mobiele applicatieontwikkelingsplatform. 

-----

Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten, waardoor het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd met bestaande systemen kan worden. Klik hier voor meer informatie, volg ons op Twitter of bezoek ons op LinkedIn
 
Meer informatie:
Marcommit
Gosse de Reus
+31 (0)35-5822730
OutSystems@marcommit.nl 
 
OutSystems
Brigitte Janssen
+31 (0)6-46410087
brigitte.janssen@outsystems.com