Smile en SensioLabs kondigen samenwerking aan

Twee marktleiders in Opensource slaan handen ineen

Utrecht, 10 januari 2018 – Smile, toonaangevend in Europa op het gebied van digitale en opensourcediensten, kondigt een samenwerking aan met SensioLabs. Het Franse SensioLabs is een gerenommeerd bedrijf op het gebied van opensource, mede door de ontwikkeling van Symfony. Dit is een framework voor complexe maatwerkapplicaties gebaseerd op PHP. Met deze samenwerking kunnen beide organisaties zich sneller ontwikkelen en klanten een breder dienstenpakket aanbieden.

SensioLabs verwelkomt Smile als grootaandeelhouder. Smile en SensioLabs delen dezelfde waarden en ambities, wat blijkt uit hun gezamenlijke bijdrage aan de oprichting van de Franse Opensource School. Daarnaast organiseren zij samen de Paris Opensource Summit.

Naast haar eigen inhouse specialisten werkt SensioLabs met meer dan 55 partners voor het Symfony framework en PHP. SensioLabs is een incubator van tools en oplossingen die web developers helpen bij uitdagingen in hun dagelijkse werk. Het opensource framework Symfony is wereldwijd al meer dan 2 miljard keer gedownload, waardoor het een sterkte community van developers heeft gecreërd. Naast het Symfony framework heeft SensioLabs in 2015 Blackfire ontwikkeld, een oplossing die PHP-developers helpt de performance van hun code te verbeteren. Met de samenwerking met Smile, wil SensioLabs de technologische grenzen van PHP verder verleggen en web innovaties van de toekomst ontwikkelen.

Fabien Potencier, mede-oprichter van SensioLabs, is zeer verheugd met de samenwerking: “SensioLabs is zeer snel gegroeid dankzij het talent van het team en het krachtige ecosysteem. Nu is het tijd voor een volgende stap: het bundelen van onze krachten met een grote operator die onze waarden deelt en onze expertise op waarde schat. Sterk ondernemerschap en een opensource cultuur is een integraal onderdeel van Smile’s DNA, wat ons gaat helpen onze ontwikkeling te versnellen.’’

Marc Palazon, CEO van Smile, legt uit: “We zijn ontzettend trots dat we het succes van SensioLabs kunnen ondersteunen. Het is een bedrijf dat we goed kennen en dat met haar unieke expertise jaar na jaar sterk is gegroeid. We zijn ook erg blij dat we met onze bijdrage aan het Symfony framework kunnen versterken. Het is een exceptioneel opensource project dat een steunpilaar is geworden voor grote digitale projecten binnen de opensource community.’’

Door deze nieuwe strategische samenwerking kan Smile optreden als verbindende factor binnen het opensource ecosysteem. Smile zal SensioLabs versterken met haar projectervaring en haar expertise op het gebied van PHP en Symfony vergroten. Daarnaast richt Smile zich op het faciliteren van de groei en internationale uitbreiding van SensioLabs.

-EINDE-

Over Smile 
Smile is expert in digitale en opensource projecten, van advies tot ontwerp en uitvoering. Met vestigingen in zeven landen is Smile Europees leider op het gebied van digitale en opensource-services. Met de realisatie van de meest innovatieve oplossingen en software, leveren bijna 1.700 enthousiaste medewerkers hun bijdrage aan honderden strategische digitale projecten voor belangrijke Franse en Europese ondernemingen. Smile blinkt uit in opensourceproducten, componenten en frameworks, evenals zakelijke uitdagingen. Dankzij de vier pijlers van het bedrijf – Digital/E-business, Business Apps, Infrastructure en Embedded/IoT – en een complete lijn geïntegreerde services – consulting, digital agency, training, ontwikkeling en integratie, onderhoud en outsourcing – biedt Smile zijn klanten ondersteuning in iedere fase van de digitale transformatie. In 2017 bedroeg de omzet van Smile ruim 84 miljoen euro.

Meer informatie op www.smile.eu

Over SensioLabs
SensioLabs is de maker van het opensource framework Symfony, dat een wereldwijde referentie is geworden in web development. SensioLabs ondersteunt bedrijven die PHP en Symfony hebben geselecteerd als hoeksteen van hun web development. Dit doen ze met een aanbod van advies, expertise, training, diensten en ondersteuning op maat om de effectiviteit van developers te verbeteren, het succes van web development projecten te waarborgen en technische teams te ontwikkelen. 

SensioLabs is actief in Frankrijk, Duitsland en de VS. Daarnaast is SensioLabs actief in 20 landen via een uitgebreid netwerk van meer dan 55 gecertificeerde aangesloten partners. SensioLabs telt meer dan 100 medewerkers en consultants. 

Over Eurazeo PME
Eurazeo PME, dochteronderneming van Eurazeo, is een investeringsmaatschappij die meerderheidsbeleggingen doet in Franse mkb's met een maximale waarde van 250 miljoen euro. Als professionele langetermijnaandeelhouder zet Eurazeo PME alle financiële, menselijke en organisatorische middelen in die nodig zijn voor een transformatie op de lange termijn. Ook ondersteunt de onderneming bedrijven bij het realiseren van duurzame – en daarmee verantwoorde – groei. Dit engagement is geformaliseerd en geïmplementeerd via CSR-beleid (Corporate Social Responsibility).

Eurazeo PME behaalde in 2017 een geconsolideerde omzet van 1,1 miljard euro en heeft de ontwikkeling van de volgende bedrijven ondersteund: Dessange International, Léon de Bruxelles, Péters Surgical, Redspher, MK Direct, Orolia, Smile, In'Tech Medical, Vitaprotech. Deze bedrijven zijn stevig gepositioneerd in hun markten en worden geleid door ervaren managementteams.