VANAD Group neemt softwareontwikkelaar Morphis over

ProcessRunner CX software ideale aanvulling op VANAD Aloha

Met de overname breidt klantcontactspecialist VANAD Group de customer experience technologie propositie aanzienlijk uit. Morphis, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, is de ontwikkelaar van onder meer ProcessRunner, software  waarmee klantprocessen van begin tot eind kunnen worden gedigitaliseerd.

De overname is in lijn met de strategie van VANAD Group. Die is erop gericht om door de verwerving van een ruim meerderheidsaandeel in succesvolle customer experience (CX) technologiebedrijven synergie te bereiken binnen de Group en zo klanten steeds beter en completer te kunnen bedienen. Met de transactie verwerft VANAD Group 85% van de aandelen. De overige 15% blijft in handen van de huidige eigenaren. Zij blijven ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

VANAD Group neemt softwareontwikkelaar Morphis over

Synergie
“We werken sinds 2017 al zeer succesvol en plezierig samen met Morphis. Deze overname vloeit dan ook direct voort uit dat partnership. ProcessRunner is een interessante uitbreiding van ons aanbod. Het systeem biedt een forse tijdbesparing, snellere afhandeling van contacten en sterk verbeterd overzicht. Daarmee kunnen ook onze klanten hun processen optimaliseren en de kosten verder verlagen,” aldus Arthur Nederlof, CEO van VANAD Group. “Samen bieden we een unieke combinatie van kennis, ervaring, technologie en resources en zullen we er nog beter in slagen om bedrijven succesvol door de digitale transformatie heen te helpen.”

Morphis
Morphis is opgericht in 2005. De organisatie heeft een driekoppig management en bedient aansprekende klanten in Nederland en België. De hoofdvestiging blijft in ’s-Hertogenbosch. Naar verwachting zal men op termijn ook een locatie betrekken op de VANAD Campus in Capelle aan den IJssel. Het management van Morphis blijft nauw betrokken bij de dagelijkse operatie. “Dat is precies zoals we het willen, we stimuleren eigen ondernemerschap binnen onze organisatie. Dat heeft ons gebracht tot waar we nu zijn en we zijn er van overtuigd dat we alleen zo de snelle groei van de afgelopen jaren verder kunnen voortzetten,” aldus Arthur Nederlof.

Martijn Huisman, mede-oprichter en Operationeel directeur van Morphis: “We zien grote mogelijkheden voor ons product en willen graag een volgende fase in. Dat betekent nog sneller groeien, internationaliseren en dus ook meer investeren. Hierin is VANAD Group voor ons de ideale partij. De gesprekken zijn zeer prettig verlopen. We zetten deze stap vol vertrouwen en zien uit naar een hele mooie toekomst.”

Commercieel directeur Niek Bos onderschrijft dit: “Het voelt goed om toe te treden tot een succesvol familiebedrijf met een bewezen track record op kwaliteit en groei. De samenwerking met VANAD Group is waardevol, want alle projecten hebben positief bijgedragen aan de doelstellingen van onze opdrachtgevers. Een perfecte score.”

Investeren in technologie
Om de focus nog meer te richten op customer experience, heeft VANAD Group in september 2018 Enovation verkocht. Dit maakt verdere investeringen naar een brede technologiepropositie in digitaal klantcontact mogelijk. Arthur Nederlof: “Het ligt in de lijn der verwachtingen dat we de komende jaren nog meer overnames gaan doen. We zijn daarbij kritisch; het gaat ons om kwaliteit en synergie. Er zijn op dit moment veel CX technologie bedrijven die klaar zijn voor een groeispurt en dat makkelijker kunnen realiseren met een aandeelhouder zoals wij.”

Over VANAD Group
VANAD Group is een snelgroeiend, internationaal opererend bedrijf dat innovatieve bedrijfsoplossingen levert op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.
Binnen onze organisatie werkt een variatie aan internationaal opererende bedrijven nauw samen aan één opdracht: waarde en competitief voordeel toevoegen op het gebied van customer experience, zodat onze klanten zich kunnen onderscheiden in hun markt. Voor dat doel ontwikkelen en gebruiken we creatieve en innovatieve technologie. In een steeds verder digitaliserende wereld, houden we altijd oog voor de mens in het midden. Want alleen in oprecht menselijk contact is het werkelijke onderscheid te behalen.


Noot voor de redactie:
Voor een toelichting op dit bericht kunt u contact opnemen met Arthur Nederlof, CEO VANAD Group (+31 620 414 199, arthur@vanadgroup.com) of Niek Bos, Commercieel directeur Morphis (+31 646 246 923, n.bos@morphis.net). Nadere informatie over beide organisaties vindt u op de websites www.vanadgroup.com/nl en www.morphis.net.