Riverbed lanceert eerste Certified Performance Engineering-programma voor digital performance-expertise

Nieuw opleidingsprogramma gericht op expertise in performance engineering en -beheer voor het ondersteunen van digital business

Hoofddorp - Riverbed®, The Digital Performance Company™, lanceert het Riverbed Certified Performance Engineering Program (RCPE). Het programma is ontwikkeld voor iedere IT-professional – van technische staf tot CXO – die is betrokken bij het beheren van de digitale performance van een onderneming voor wat betreft eindgebruikerservaring, applicaties, netwerken, infrastructuur, supportdesk en operations. Het RCPE-programma richt zich op het ontwikkelen van kennis en skills op het gebied van digital performance. Doel is om daarmee significante businessresultaten te behalen op verschillende organisatorische en technische niveaus in de organisatie. Het programma biedt een oplossingsgerichte benadering voor digital performance-engineering en -beheer. Daartoe wordt een combinatie geboden van e-learning, klassikale lessen en praktisch laboratoriumwerk waar echte scenario’s worden uitgewerkt.

“Het nieuwe Riverbed Certified Performance Engineering-programma is een primeur met een curriculum dat loopbaangerichte skills en mogelijkheden op het gebied van digital performance ontwikkelt. Het dicht een belangrijke kloof in de branche, waar veel expertise nodig is op het gebied van de levering van hoogwaardige applicaties, netwerken en infrastructuren nu bedrijven hun digitale services willen benutten om zakelijke waarde te creëren”, zegt Dan Smoot, Chief Customer Officer van Riverbed. “Het programma is onderdeel van onze customer success- en partner-strategie die in de praktijk belangrijke zakelijke voordelen oplevert. Ons doel is om expertise op te bouwen die tot langetermijn- en succesvolle digital performance management-strategieën leidt en de uitdagingen van moderne ondernemingen oplost.”

Het RCPE-programma biedt het volledige spectrum van het digital performance engineering- en beheerdomein en levert zowel breedte als diepte. Het omvat vijf specialisaties:
  1. End-user experience & application visibility
  2. Network & infrastructure visibility
  3. WAN-optimalisatie
  4. SD-WAN-netwerkconfiguratie
  5. Virtualisatie en storage
Iedere specialisatie kent vier leerniveaus:
  • RCPE Performance Foundations: Ontwikkeld voor alle IT-professionals en managers, waaronder CXX’s, management en technische staf. Dit is een online training waarbij de deelnemer zelf het tempo bepaalt.
  • RCPE Associate: Ontwikkeld voor een brede groep IT-professionals en gericht op onderhoud en ondersteuning van digital performance-oplossingen. Denk aan architecten, engineers, technical sales-medewerkers, consultants, supportmedewerkers en beheerders. Dit is een online training waarbij de deelnemer zelf het tempo bepaalt.
  • RCPE Professional: Ontwikkeld voor IT-professionals die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen, implementeren en beheren van digitale services: architecten, engineers, consultants, supportmedewerkers en IT-operationals. Deze trainingen zijn klassikaal onder leiding van een docent en leiden tot een RCPE Professional Certification.
  • RCPE Expert: Ontwikkeld voor IT-professionals die verantwoordelijk zijn voor de algemene levering van belangrijke, kritische digitale services. Dit zijn klassikale trainingen onder leiding van een docent en leiden tot een RCPE Expert Certification.
Voor meer informatie en aanmelden voor een van de trainingen:
Over Riverbed
Riverbed, The Digital Performance Company™, biedt organisaties de mogelijkheid digital performance te maximaliseren binnen elk onderdeel van hun bedrijf, en stelt ze in staat mogelijkheden vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Het omvattende en geïntegreerde Digital Performance Platform™ combineert Digital Experience-, Cloud Networking- en Cloud Edge-oplossingen die samen een moderne IT-architectuur bieden voor de digitale onderneming. Het platform levert nieuwe mogelijkheden voor operationele flexibiliteit en versnelt de businessperformance en -resultaten. Riverbed heeft jaarlijks meer dan 1 miljard dollar aan inkomsten en werkt voor meer dan 30.000 klanten, waarvan 98 procent deel uitmaakt van de Fortune 100 en honderd procent van de Forbes Global 100. Kijk voor meer informatie op riverbed.com.