BCT en Baanbrekers zetten in op social return

Sittard, 24 november 2018BCT, specialist in Enterprise Information Management, heeft in samenwerking met Baanbrekers, een publieke onderneming voor participatie, werk en inkomen van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk, een cursus op maat gemaakt voor statushouders. Tijdens de cursus leerden statushouders de ins en outs van computers: van simpele taken zoals het omgaan met een muis tot het werken met profielen op vacaturesites. Met deze actie neemt BCT haar verantwoordelijkheid ten aanzien van social return – iets dat hoog in het vaandel staat bij het softwarebedrijf.

De cursus is het gevolg van het feit dat BCT een softwarepakket voor documentmanagement aan Baanbrekers mocht leveren. Eén van de voorwaarden om te mogen leveren was dat BCT samen met Baanbrekers zou nadenken over manieren om iets terug te doen voor de maatschappij. Omdat BCT in Limburg is gehuisvest, lag het niet voor de hand om kandidaten van Baanbrekers werkervaringskansen binnen het bedrijf te bieden. Samen kwamen BCT en Baanbrekers daarom tot het besluit speciale cursussen voor statushouders aan te bieden.

De cursus werd gegeven door Demi Smits, Proces Consultant bij BCT: “In het dagelijks leven ben ik consultant, dus dat ik voor de klas sta ligt niet voor de hand. Toch is deze ervaring zeker voor herhaling vatbaar. Het is mooi om te zien dat de kandidaten graag willen leren en in het leven vooruit willen. Dit maakt het erg dankbaar werk om te doen.”

Dimitri Palmen, Directeur bij BCT: “BCT neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en geeft hier, waar mogelijk, al geruime tijd vorm aan. Acties zoals bij Baanbrekers zijn dan ook een mooie kans om invulling te geven aan het principe van Best Value Procurement. Middels dit soort aanbestedingsprocedures kan bij de inkoop namelijk rekening gehouden worden met de beste waarde tegen de laagste prijs. We zijn er trots op dat wij als IT-bedrijf op deze manier invulling kunnen geven aan social return en iets kunnen betekenen voor de maatschappij.”

----

Noot voor de redactie: bijgesloten een afbeelding van Demi Smits die lesgeeft aan statushouders.----

Over BCT
BCT is ervan overtuigd dat grip op informatie bijdraagt aan een veilige, kansrijke en duurzame wereld. Met een team van ruim 160 getalenteerde medewerkers optimaliseert BCT informatiemanagement bij organisaties aan de hand van het BCT Transitiemodel. Daarmee geeft BCT organisaties in vier overzichtelijke stappen een handvat in de groei naar een kennisgedreven organisatie om zo het maximale uit informatie te halen. Met haar blik gericht op de toekomst, maar met oog voor het huidige ambitie- en volwassenheidsniveau van organisaties, ontketent BCT een evolutie of een revolutie op het gebied van waardecreatie. De specialist in informatiemanagement is een aanjager van innovatie en helpt organisaties hun bestaansrecht te borgen. Hiervoor zet BCT hoogwaardige Enterprise Information Managementtechnologie in waarmee dagelijks meer dan 150.000 eindgebruikers werken. Sinds de start ruim 30 jaar geleden, heeft BCT een klantportfolio opgebouwd van meer dan 800 organisaties in overheid, semi-overheid en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op https://www.bctsoftware.com/nl.

Meer informatie
Marcommit
Maaike de Boer
0355822730
bct@marcommit.nl