Schneider Electric kondigt nieuwe versie EcoStruxure Power Monitoring Expert (9.0) aan

Hoofddorp, 27 september 2018 - Schneider Electric, wereldwijd leider in digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, kondigt vandaag de nieuwste versie van haar bekroonde software EcoStruxure Power Monitoring Expert (PME) aan. De nieuwste toevoeging aan het EcoStruxure Power edge control-portfolio vereenvoudigt het beheer van complexe energiesystemen met duidelijke dashboards en krachtige nieuwe functies. Het biedt het inzicht in kritieke stroomnetwerken en -toepassingen in gebouwen.

Power Monitoring Expert is een belangrijk element in het EcoStruxure Power-platform, onderdeel van EcoStruxure; een open IoT-architectuur dat technische installaties met elkaar verbindt.

"EcoStruxure Power Monitoring Expert is onderdeel van ons antwoord op de toekomst van energie. Terwijl het elektriciteitsnet zich ontwikkelt en steeds dynamischer wordt, worden systemen complexer en uitdagender. PME biedt nieuwe mogelijkheden die het eenvoudiger maken om mensen en systemen te beschermen, de bedrijfcontinuïteit te waarborgen en zodoendetijd en geld te besparen", zegt Debby Slofstra, Vice President Buildings Schneider Electric. "PME biedt de flexibiliteit dat toekomstige moderne energienetwerken nodig hebben. Het maakt verbinding met slimme apparaten in elektrische systemen; onder andere senergiemeters en vermogensschakelaars. Vijftig procent van het potentieel voor energie-efficiëntie in de industrie is nu onbenut. Dit betekent dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om energiekosten te verlagen en operationele efficiëntie te verbeteren."Krachtige nieuwe functies
EcoStruxure Power Monitoring Expert biedt de volgende nieuwe opties:
  • Power Events Analysis: ontdek snel en eenvoudig trends en correlaties voor een geoptimaliseerd netwerk en het behalen van concurrentievoordeel. Isoleer onderliggende oorzaken met het golfvormenoverzicht en voorkom vergelijkbare incidenten.
  • Breaker-prestatiemodule: detecteer gewijzigde beveiligingsinstellingen en analyseer de veroudering van vermogensschakelaars voor proactief onderhoud.
  • Doorlopende warmte-monitoring: vermijd elektrische branden met draadloze busbar-temperatuursensoren.
  • Energieanalyse-module: modeleer en voorspel energieverbruik, kwantificeer besparingen, voldoe aan de ISO50001-vereisten en volg energieprestatie-indicatoren volgens ISO50006.
  • Multi-site ondersteuning: toegang op basis van functies en bevoegdheden voor één of meer locaties met support voor alle tijdzones.
  • Cybersecurity: Windows Active Directory, McAfee whitelisting en best practices voor beveiliging.

Aanzienlijke verbeteringen voor grote en kritieke voorzieningen
In grote gebouwen, waar stroomvoorziening van essentieel belang is, staan uptime en betrouwbaarheid voorop. Problemen met de stroomkwaliteit kunnen storingen veroorzaken die meer dan 850 000 Euro per dag kosten. Daarnaast maken operatie- en onderhoudskosten tot wel 80 procent uit van de totale levenscycluskosten over een periode van 50 jaar. Betrouwbaarheid zorgt voor productiviteit en operationele efficiëntie. Met EcoStruxure Power Monitoring Expert werken deze faciliteiten efficiënter en wordt innovatie mogelijk gemaakt.

"Met de nieuwe krachtige edge control(PME)-software zijn onze klanten efficiënter en behalen ze concurrentievoordeel," concludeerde Debby. "Power Monitoring Expert geeft hen krachtige, innovatieve, power management-software om mee te werken.

Over Schneider Electric
Schneider Electric leidt de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering in huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën. Met aanwezigheid in meer dan honderd landen, is Schneider de onbetwiste leider in energiemanagement (medium voltage, low voltage en secure power) en automatiseringssystemen. We leveren geïntegreerde efficiënte oplossingen waarbij we energie, automatisering en software combineren. 

In ons wereldwijde ecosysteem, werken we samen met het grootste partner-, integrator- en ontwikkelaarsnetwerk op ons open platform om real-time controle en operationele efficiëntie te realiseren. 

We geloven dat onze mensen en partners Schneider tot een succesvolle organisatie maken. Met onze inzet op het gebied van innovatie, diversiteit en duurzaamheid, zorgen wij dat ‘Life is On’; voor iedereen, overal en op ieder moment.

www.schneider-electric.nl