OutSystems 11 maakt einde aan de impasse rond legacy-systemen

Amsterdam, 26 september 2018 -- OutSystems lanceert vandaag versie 11 van het platform. De nieuwe versie maakt een einde aan een van de grootste problemen van IT-beslissers: de afhankelijkheid van legacy-systemen. Versie 11 biedt nieuwe geavanceerde mogelijkheden om legacy-systemen te moderniseren en omvangrijke applicatieportefeuilles te vervangen.

OutSystems 11 beschikt over zes nieuwe mogelijkheden:

1. Een moderne microservices-architectuur en impactanalyse
OutSystems 11 maakt een einde aan de noodzaak om urenlang bezig te zijn met het identificeren en verhelpen van problemen met complexe applicaties en grote bedrijfssystemen. Een grondige impactanalyse voor een release voorziet in vroegtijdige waarschuwingen. Ontwikkelteams kunnen op deze manier flexibel werken en snel, veilig en op grote schaal herbruikbare applicaties en diensten ontwikkelen en aanpassen.

2. Monitoring voor real-time inzicht in onderling verbonden applicaties
Organisaties krijgen met versie 11 inzicht in hun applicatieportefeuille en de onderliggende afhankelijkheden. Hierdoor kunnen potentiële problemen gesignaleerd worden voordat ze voor verstoringen zorgen bij andere systemen. Monitoring, kant-en-klare analysemogelijkheden en dashboards laten zien waar en waarom bepaalde applicaties ondermaats presteren.

3. Functies voor Continuous Delivery-teams met honderden programmeurs
OutSystems 11 maakt het mogelijk om aan te geven wie welke diensten mag ontwikkelen, beheren en gebruiken. Het platform biedt een overkoepelend model voor het toekennen van rechten voor alle applicaties. Organisaties kunnen op deze manier diverse ontwikkelpaden structureren en parallel laten verlopen.

4. Container-ondersteuning voor gestandaardiseerde processen en portabiliteit Met versie 11 kunnen bedrijven diverse container-as-a-service- en platform-as-a-service-oplossingen gebruiken. Denk aan Amazon, ECS, Azure Container Service, Pivot PAS of een Docker-containeromgeving op locatie. Hierdoor kunnen applicaties sneller en gestroomlijnder geïmplementeerd worden met een verbeterde schaalbaarheid, veerkracht en portabiliteit.

5. Een nieuw framework voor de beste gebruikservaring
Met behulp van versie 11 kunnen applicaties ontwikkeld worden met een consistente user interface. Met het nieuwe UI-framework kunnen er op grote schaal interfaces ontwikkeld worden voor diverse kanalen, terwijl de merkidentiteit consistent blijft. Ontwikkelaars krijgen toegang tot schermtemplates en -patronen die zijn gebaseerd op toonaangevende consumentenapplicaties. Deze zijn rechtstreeks vanuit de visual editor van OutSystems beschikbaar en kunnen aangepast, uitgebreid en hergebruikt worden.

6. Nieuwe security-functies voor applicatieportefeuilles
OutSystems 11 is speciaal ontwikkeld met het oog op beveiliging. De handmatige processen worden aangevuld met geautomatiseerde risicobeoordelingen, uitgebreide mechanismen voor toegangsbeheer en activiteitbewaking. Deze nieuwe functies zorgen voor de nodige zichtbaarheid en due diligence, die zijn vereist voor multi-experience ontwikkelplatforms.

Paulo Rosado, CEO en oprichter van OutSystems: “Legacy-systemen stellen organisaties voor grote problemen. 70 procent van alle IT-budgetten wordt gebruikt om legacy-applicaties te onderhouden. Deze last uit het verleden vormt een groot struikelblok voor innovatie. Onze missie is om voor verandering te zorgen in de manier waarop ondernemingen hun applicaties ontwikkelen. Met versie 11 komen we met een brancheprimeur die het mogelijk maakt om tegen lage kosten grote bedrijfssystemen te ontwikkelen in plaats van dure systemen aan te schaffen die niet flexibel zijn.”

Vopak rekent af met legacy
Vopak, ’s werelds grootste tankopslagbedrijf, heeft met OutSystems al het complete ERP-systeem herschreven. Dit project zou normaliter drie jaar in beslag nemen, maar met OutSystems kon Vopak het project in slechts 16 maanden voltooien. Leo Brand, de CIO van Vopak: “We zijn ook bezig met het uitfaseren van ons oude ERP-systeem. In de toekomst zullen we onze bedrijfsvoering alleen nog maar ondersteunen met PaaS- en SaaS-oplossingen. Ten aanzien van onze kernprocessen hebben we het strategische besluit genomen om gebruik te maken van OutSystems.”

De introductie van versie 11 volgt kort na een kapitaalinjectie van 360 miljoen dollar na een financieringsronde die door KKR werd geleid. Goldman Sachs schat de bedrijfswaarde van OutSystems op ruim 1 miljard dollar.Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Hierdoor kan het volledige applicatielandschap visueel worden gemodelleerd en geïntegreerd met bestaande systemen. Klik hier voor meer informatie, volg OutSystems op Twitter of LinkedIn.