Enable U lanceert Precision API Monitoring voor ultieme eindgebruikerservaring

Amsterdam, 20 september 2018 – Integratiespecialist Enable U voegt Precision API Monitoring toe aan zijn productportfolio. Met de nieuwe oplossing krijgen bedrijven inzicht in de prestaties van API’s en de daaraan gerelateerde microservices. DevOps-teams kunnen zo problemen sneller vaststellen en oplossen, waardoor de totale ervaring van de eindgebruiker van de applicatie beter wordt.

Enable U komt met deze oplossing omdat bedrijven steeds vaker functies uit verschillende systemen via API’s beschikbaar stellen aan de buitenwereld. Dit maakt dat applicatieketens langer worden en meer afhankelijkheden hebben. De minst presterende API bepaalt echter altijd de performance van de gehele dienst. Met de nieuwe oplossing krijgen bedrijven inzicht in de prestaties van al hun API’s en kunnen ze zelfs voorspellen wanneer eventuele problemen zich voor gaan doen. Enable U levert Precision API Monitoring als uitbreiding op de bestaande API gateway-oplossing (Enable U 2Secure).

Functies
Precision API Monitoring van Enable U heeft diverse functionaliteiten waarmee bedrijven de beste API performance kunnen realiseren. De functies omvatten onder andere:
  • Predictive Monitoring: het vroegtijdig signaleren van API performance problemen, nog voordat deze zich manifesteren.
  • Proactieve identificatie en contextualisatie van alle applicatie performance problemen, waardoor de oplostijden (MTTR) verkort worden.
  • Grafische realtime interface met aanpasbare dashboards om de informatieketen inzichtelijk te maken en fouten en vertragingen weer te geven.
  • BlamePoint statistieken inclusief de reactietijd, aanroepsnelheid en foutenverwerking.
Jascha Gregorowitsch, CTO bij Enable U: “Steeds meer bedrijven realiseren zich dat slecht presterende applicaties impact hebben op de relatie met de klant- of eindgebruiker. Een seconde vertraging in een webshop kan al zorgen voor een daling van de klanttevredenheid en leidt tot inkomstenderving. Desalniettemin is het gemiddelde applicatielandschap door de jaren heen steeds complexer geworden. Door functies en data aaneen te rijgen met behulp van API’s ontstaan lange ketens met veel onderlinge afhankelijkheden. Dit maakt ook het garanderen van goede prestaties een uitdagende taak. Met deze nieuwe oplossing geven wij bedrijven inzicht in en grip op hun API’s en kunnen zij eindgebruikersgeluk realiseren.”

Op dinsdagochtend 16 oktober organiseert Enable U een seminar rondom Precision API Monitoring in Utrecht. Aanmelden kan kosteloos via: https://events.enable-u.nl/event/precision-api-monitoring-seminar-16-oktober-2018/Over Enable U

Enable U helpt honderden organisaties om modern zaken te doen. Door middel van zijn expertise – het oplossen van integratievraagstukken – haalt het bedrijf het maximale uit de dienstverlening van opdrachtgevers. Door het realiseren van de juiste API-strategie is Enable U in staat nieuwe waarde te creëren voor publieke en commerciële organisaties en kan het aanwezige groeipotentieel volledig worden ontketend. Enable U werkt sinds zijn oprichting aan de ambitie om samen werken én samen leven beter te maken. Meer informatie is te vinden op: www.enable-u.nl