Taurus Group start nieuw bedrijf ClusTaur voor maatwerk software-defined storage oplossingen

Hoofddorp, 14 september 2018 - de Taurus Group, specialist in hardware distributie, betreedt vandaag met het nieuwe bedrijf ClusTaur de markt van software-defined storage (SDS) oplossingen. ClusTaur biedt maatwerk storage clusters die hardware-onafhankelijk, schaalbaar, kostenefficiënt en semi-automatisch zijn. Deze SDS-oplossingen zijn met name gericht op cloud-dienstverleners, internet service providers, productie- en mediabedrijven.

ClusTaur is strategische partnerships aangegaan met verschillende bekende producenten van IT-componenten, waaronder Intel, Super Micro, Western Digital, Micron, Excelero en Mellanox. Producten van deze partijen worden geïntegreerd in de maatwerk storage platformen. Commodity x86-hardware vormt de basis voor de compute en storage nodes van de SDS-clusters. De scale-out software zorgt voor het semi-automatisch beheer en de provisioning van de storage. Door deze en andere geavanceerde functionaliteit van de clusters, zoals self-healing en auto-tiering, wordt de werkdruk van systeembeheerders significant verminderd.

Voor alle belangrijke verticale markten, waaronder de datacenter en big data industrie, de productiesector, de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg, heeft ClusTaur SDS-oplossingen in het portfolio. Onder andere heeft ClusTaur een systeem ontworpen dat dient als scratch disk voor post-processing bij mediaproductie- en omroepbedrijven. Door het NVMesh platform van Excelero te combineren met toonaangevende technologie van Intel en Mellanox, slaagt ClusTaur erin een latency te bereiken van 14-100 microseconde. Dit is mogelijk door de NVMe-oF (NVMe over Fabrics) technologie. Deze maakt gedistribueerde NVMe storage toegankelijk over een netwerk, met de snelheid, bandbreedte en latency van lokale storage. Remote Direct Drive Access (RDDA) functionaliteit ontlast de CPU, met minimale processor overhead tot gevolg. Geavanceerde netwerktechnologie zoals RoCE v2 (RDMA over Converged Ethernet) en 100 Gbit/s InfiniBand van Mellanox, voorziet zelfs de zwaarste applicaties van ruim voldoende bandbreedte.

Standaard levert ClusTaur voor de SDS-clusters zelf de HDD, hybride of all-flash arrays, maar klanten kunnen ook hun eigen infrastructuur hergebruiken om kosten te verlagen. Omdat de clusters hardware-onafhankelijk zijn, is er geen vendor lock-in en kunnen componenten van verschillende leveranciers gebruikt worden. De scale-out techniek maakt het groeien in storage capaciteit eenvoudig en zorgt ervoor dat alle data binnen één enkele namespace blijft. Door deze flexibiliteit kan ClusTaur snel en efficiënt storage voor grote projecten leveren.

De SDS-platformen worden voor iedere klant op maat gemaakt. “De huidige storage markt, die zeer divers is en waarin data het werkkapitaal van bedrijven vormt, vraagt om storage oplossingen die makkelijk inzetbaar, flexibel en schaalbaar zijn tegen de laagst mogelijke prijs,” zegt Simon Bijdevier, mede-oprichter en Technisch Directeur van ClusTaur. “We werken daarom samen met toonaangevende partners, zoals Excelero en Intel, zodat we op basis van een pay-as-you-grow model enterprise-grade oplossingen kunnen aanbieden, geheel geoptimaliseerd voor de use case van de klant. Dit maakt onze storage clusters gebruiksvriendelijker en kostenefficiënter dan traditionele SDS-producten.”

Als onderdeel van deze lancering zal ClusTaur van 14 tot 18 september aanwezig zijn op de IBC trade show 2018 in Amsterdam. Gedurende het gehele event is op stand 5.65 van technologieleider Intel een showcase te zien van een live post-processing demo van 8k raw 10-bit footage.

__________________

Over ClusTaur

ClusTaur is in 2018 opgericht en levert geavanceerde software-defined storage oplossingen, waarmee bedrijven snel kunnen inspelen op de nieuwste IT-ontwikkelingen. Daartoe levert ClusTaur gebruiksvriendelijke, semi-automatische storage platformen die makkelijk schalen en de werkdruk van systeembeheerders verminderen. De geïntegreerde systemen van deze maatwerk platformen worden onderhouden door een team van specialisten, ieder met 20 jaar IT-ervaring. Dankzij partnerships met leveranciers van A-merk IT-producten en de integratie van de beste oplossingen, ondersteunt ClusTaur bedrijven in het flexibeler, beter beheersbaar en uiteindelijk winstgevender te worden. Tot de partners van ClusTaur behoren onder andere Intel, Super Micro, QCT, Micron, Excelero, Compuverde en Mellanox.

ClusTaur is onderdeel van de Taurus Group, specialist in distributie van IT-componenten. Taurus heeft een jaarlijkse omzet van 200 miljoen US dollar. Hierdoor heeft ClusTaur de flexibiliteit en snelheid van een start-up, en tegelijkertijd de kracht van een professionele organisatie met bewezen succes.

Ga voor meer informatie naar clustaur.com.