Zyxel zet nieuwe standaard voor outdoor access points

WAC6552D-S is robuuster met slimme interne antennes voor maximale signaalsterkte in alle weersomstandigheden

Hoofddorp, 5 september 2018 – Zyxel Communications kondigt de WAC6552D-S aan, een weerbestendig access point (AP) dat krachtige wifi levert op drukke buitenlocaties, zoals campings of festivals. Verder verlaagt het de Total Cost of Ownership (TCO) door de mogelijkheid om meerdere access points op dezelfde paal te monteren, zonder de interferentie die dat gewoonlijk veroorzaakt.“Het ontwerp van de WAC6552D-S is een belangrijke evolutie van AP’s voor buitengebruik,” zegt Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. “In dit nieuwe access point zijn externe antennes vervangen door slimme interne antennes die problemen met hoge dichtheid oplossen, bijvoorbeeld op buitenlocaties zoals campings, campussen en festivals.”

Het access point is gemakkelijk te installeren en beheren, door de vereenvoudigde installatie, het automatisch schakelen tussen standalone-modus en controller management, en het hulpprogramma Zyxel ONE Network, waarmee beheerders snel IP-adressen aan meerdere AP’s kunnen toewijzen.

Slimme antennes elimineren interferentie
Het geheime ingrediënt van het apparaat is de MIMO-smartantenne. “In tegenstelling tot de antennes van de meeste AP’s voor buiten, heeft onze slimme antenne een significante tolerantie voor zijn zendhoek en kan zich aanpassen aan veranderingen in de omgeving,” aldus Van der Putten. “Als bijvoorbeeld een caravan in de buurt van een AP wordt geparkeerd, is dat meestal fataal voor het signaal. De WAC6552D-S kan zijn signaal echter automatisch aanpassen om obstakels te omzeilen en zo de best mogelijke draadloze verbinding te blijven leveren.”

De antenne maakt verder gebruik van innovatieve Zyxel-technologie, waarvan is aangetoond dat die bij het elimineren van interferentie. Dit wordt veelal veroorzaakt door meerdere AP’s die op hetzelfde kanaal werken, wat de prestaties van het draadloze netwerk negatief beïnvloedt.

Robuust en snel inzetbaar
De WAC6552D-S voldoet aan de weerbestendige IP67-norm. Dit houdt in dat het apparaat volledig beschermd is tegen stof en soortgelijke deeltjes, evenals zware regen.
Verder worden uitrolkosten geminimaliseerd met de WAC6552D-S. De AP wordt geleverd met een mastmontagekit in de doos, en dankzij de interferentie bestrijdende technologie kan meer dan één apparaat op dezelfde paal gemonteerd worden. Daarmee worden hoge kosten voor het installeren van extra palen geminimaliseerd.

De compacte behuizing van het AP is 255 x 256 mm is slechts 62 mm dik, en heeft een Gigabit Ethernet-poort en een consolepoort. Verder wordt de 802.11ac standaard ondersteund, aangevuld met Zyxel’s gepatenteerde RF-first ontwerp, waarmee draadloze snelheden gehaald kunnen worden tot 300 en 866 Mbps voor respectievelijk de 2.4 en 5 GHz banden.
De WAC6552D-S is ontworpen met het oog op praktisch gebruik, en dat komt ook tot uiting in de kosten. Zyxel levert dit model voor de meest concurrerende adviesprijs van €475 exclusief BTWin het segment voor outdoor AP’s met IP67-bescherming.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl