IT’ers en accountants welkom tijdens open huis Belastingdienst

Utrecht, 22 augustus 2018 – Voor iedereen met interesse op het gebied van accountancy, fiscaliteit, ICT en data science opent de Belastingdienst van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 september zijn deuren in Utrecht tijdens de Belastingdienst WerkWeek. Aan de hand van interactieve workshops, interviews en break-out sessies laat de Belastingdienst, inclusief FIOD en Douane, zien wat het werken bij de fiscus inhoudt. De Belastingdienst WerkWeek is voor iedereen, of je nu net een opleiding hebt afgerond, al een aantal jaar werkervaring hebt of werken en leren wilt combineren.

“We laten potentiële medewerkers op een leuke én leerzame manier kennismaken met de Belastingdienst”, zegt Dike Sialino, Programmamanager Instroom bij de Belastingdienst. “Mensen krijgen zo beter zicht op wat het werk inhoudt en wat de uiteenlopende carrièremogelijkheden zijn.”

Iedere avond staat een ander vakgebied centraal.
  • Dinsdag 4 september Accountancy- workshops over bijvoorbeeld belastingontwijking en –ontduiking en data-analyse.
  • Woensdag 5 september Fiscaliteit- workshops over onder andere Zeer Vermogende Personen en toezicht.
  • Donderdag 6 september ICT- workshops over mobile security, informatiebeveiliging, security-architectuur en de opsporingsmogelijkheden van de FIOD.
  • Vrijdag 7 september Data Science- workshops over de rol van data bij de Belastingdienst en een data-escape room waarin bijvoorbeeld security, beheersbaarheid, intelligentie en optimalisatie op basis van data terugkomen.
Deelname aan de WerkWeek is gratis, maar het aantal beschikbare plekken is beperkt. Schrijf je snel in via: www.werken.belastingdienst.nl/werkweek. De Belastingdienst WerkWeek is onderdeel van de wervingscampagne.

Belastingdienst werving
De Belastingdienst heeft de komende jaren duizenden nieuwe medewerkers nodig. Daarom werft de Belastingdienst intensief en continu op de arbeidsmarkt, zowel voor specifieke functies als voor meer algemene profielen. Zie voor een actueel vacatureoverzicht werken.belastingdienst.nl.