OutSystems noteert recordgroei en bevestigt marktleiderspositie in tweede kwartaal van 2018

Utrecht, 9 augustus 2018OutSystems, leverancier van hét Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling, kondigt vandaag aan dat het een recordkwartaal heeft afgerond. De organisatie noteert een toename van 63 procent in jaarlijks terugkerende omzet in het tweede kwartaal en is recent gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar. Deze ontwikkelingen bevestigen de positie van het bedrijf als marktleider in Low-Code applicatieontwikkeling. OutSystems ligt op koers om de cijfers van het recordjaar 2017 te verbeteren.

Naast de omzetgroei kende OutSystems het afgelopen kwartaal hoogtepunten op de volgende gebieden:
  • Klanten: OutSystems tekende 96 nieuwe enterprise klanten op, waarmee het totaal naar 1000+ organisaties stijgt. Dit was het grootste aantal nieuwe klanten sinds de oprichting van het bedrijf.

  • Partners: Inkomsten vanuit partnergedreven nieuwe klanten namen met 75 procent toe.

  • Developers: 15.000 nieuwe ontwikkelaars gebruikten het afgelopen kwartaal het OutSystems-platform, waarmee het totaal groeide tot 140.000.

  • Employees: Om aan de vraag naar het platform te voldoen en nieuwe ontwikkelingen te bevorderen, groeide het personeelsbestand met 100 medewerkers wereldwijd. Het totaal ligt nu op meer dan 800 medewerkers.

  • Productinnovatie: OutSystems introduceerde OutSystems Sentry, functionaliteit voor proactieve security-monitoring, ingebouwde redundantie en 24x7 ondersteuning voor klanten. Daarnaast lanceerde het bedrijf OutSystems Insights, waarmee IT-teams app-prestaties en gebruikerstevredenheid meten.

  • Thought leadership: In juni lanceerde OutSystems het The State of Application Development, 2018 rapport, waarmee het bedrijf zich onderscheidt als leider op IT-gebied. Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 3.500 IT-professionals en toont aan dat Low-Code gemeengoed wordt en applicatieontwikkeling versnelt. 
Het volledige Engelstalige persbericht is te lezen in de bijlage of via: https://www.outsystems.com/news/market-leadership-growth-record/

-----

Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Hierdoor kan het volledige applicatielandschap visueel worden gemodelleerd en geïntegreerd met bestaande systemen. Klik hier voor meer informatie, volg OutSystems op Twitter of LinkedIn.

Marcommit
Gosse de Reus
+31 (0)35-5822730
OutSystems@marcommit.nl

OutSystems
Monika den Os-Baktai
+31 (0)6-57446042
Monika.denos@outsystems.com