Release goede doelen Qarma app voor Androidgebruikers

Overveen, 11 juli 2018 – Afgelopen maand is de Androidversie van de Qarma app voor goede doelen gelanceerd. Vorig jaar al verscheen de app in een versie vooriPhone. De uitbreiding met de Androidversie is voor Qarma een belangrijke stap om nog meer mensen in staat te stellen de wereld beter te maken, elke maand een beetje.

Qarma is een Nederlandse app waarmee gebruikers elke maand meerdere goede doelen kunnen steunen, al vanaf 1 euro. Gebruikers van de Qarma app kunnen elke maand andere favoriete goede doelen kiezen en variëren in het maandbedrag. De Qarma Alert zorgt ervoor dat donateurs elke maand bewust een goed doel selecteren of juist een keertje overslaan. Qarma incasseert de maandbedragen bij de donateurs en maakt de donaties over naar de gekozen goede doelen. Inmiddels zijn meer dan 300 goede doelen opgenomen in de app.

Met dit platform spreekt Qarma vooral jongeren aan die willen bijdragen aan een betere wereld, maar zich niet aangesproken voelen door huis-aan-huiscollectes en fondsenwerving op straat.

Qarma app maakt anoniem doneren mogelijk
Dankzij de technologie van de app kunnen gebruikers anoniem doneren. Hun gegevens worden niet opgenomen in het adressenbestand van de goededoelenorganisaties. Donateurs krijgen geen ongevraagde bedelbrieven, pennen en nieuwsbrieven.
  • Vrijheid in keuze van goede doelen
  • Inzicht in besteding donaties (en hoogte directeurssalarissen)
  • Jaaropgave voor aangifte inkomstenbelasting
  • Direct opzegbaar
  • Privacywaarborg
Oprichter Marco van Bakel: ‘Qarma is net zo simpel als de betaalapp Tikkie. In de Qarma app swipe je langs de goede doelen. En met één tap op het groene vinkje geef je geld aan jouw favoriete doel. Qarma staat voor goed doen en goed ontmoeten. Daarom moedigen we het delen van donaties via sociale media aan. Ook omdat alle kleine beetjes helpen.’

Over Qarma Nederland B.V.
Qarma Nederland B.V. is een non-profit startup die de wereld wil verbeteren, elke maand een beetje.Qarma verbindt mensen en goede doelen door een laagdrempelig platform te bieden voor microdonaties.Oprichter/idealist Marco van Bakel bracht in 2017 de eerste release van de Qarma app uit. Marco was eerder betrokken bij de oprichting van de innovatieve fintech-bedrijven Alex Beleggersbank en KNAB, die een revolutie veroorzaakten in de financiële sector. Qarma Nederland B.V. is gevestigd in Overveen.Noot voor de redactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marco van Bakel via 06 – 22 66 54 24 of marcovanbakel@qarma.nl. Of check www.qarma.nl.