Telindus introduceert Data Availability Suite voor uitbesteden backup en recovery

Utrecht, 11 juli 2018Telindus introduceert vandaag backup services vanuit de Data Availability Suite. Met de backup services biedt Telindus een nieuwe dienst aan waarmee data op een beveiligde en gecertificeerde manier wordt veiliggesteld binnen en/of buiten het eigen datacenter. Met deze dienst neemt Telindus de zorg van klanten om de beschikbaarheid van hun data uit handen. De backup service kan in drie niveaus worden afgenomen: Storage, Platform en Fully Managed. Deze nieuwe dienst speelt in op de toenemende complexiteit van backup en recovery vanwege het toenemende aantal omgevingen waar kritische data staat opgeslagen. Met de huidige digitalisering, en daarmee gepaarde securityrisico’s, is het bovendien essentieel dat data recovery direct mogelijk is. De oplossing voldoet aan (Europese) wet- en regelgeving en biedt een schaalbare backup-oplossing tegen een pay-per-use model.

Bij het Storage niveau verzorgt Telindus beheerde lokale en externe dataopslag, inclusief beheerde connectiviteit. De klant kan dan zijn eigen backup-software blijven gebruiken. Met het Platform niveau kunnen beheerders via een portal gebruik maken van het backup-platform. Telindus beheert het platform en de verbinding, de klant beheert zelf zijn backup. Bij het Fully Managed niveau beheert Telindus de gehele backup-strategie. De Telindus backup services zijn tot stand gekomen in samenwerking met CommVault en Amazon Web Services. De opslag van de data kan op een nader te bepalen locatie worden geplaatst. Deze locatie wordt op basis van de vereisten van de klant bepaald.

Eenvoud en controle
Joris Leupen, Director Strategy & Solutions bij Telindus, over de nieuwe dienst: “Met de Data Availability Suite en specifiek Telindus backup services bieden wij onze klanten een passende oplossing voor de toenemende complexiteit van het inrichten van backup en recovery. Met deze oplossing zijn organisaties in staat eenvoudig backups te maken en beheren, ongeacht de omgeving waarin de data staat opgeslagen en ongeacht de eisen aan de plaats waar de backup plaatsvindt. Wij regelen voor deze dienst de gehele verbinding en de beveiliging ervan, terwijl de klant controle blijft houden over de data. De backup service is slechts het begin van de Data Availability Suite, deze gaan we in de nabije toekomst uitbreiden met onder andere Disaster Recovery as a Service en Archivering as a Service.”

------

Over Telindus
Telindus gelooft dat iedere IT-infrastructuur dé business innovator kan zijn. Telindus helpt klanten om hun infrastructuur zo in te richten dat de business kan floreren. Dankzij de solide en onafhankelijke organisatie met ruim 30 jaar ervaring is Telindus continu in staat te investeren in de meest innovatieve technologieën waarmee de klanten voorop blijven lopen. Als onafhankelijk specialist op het gebied van access, datacenter, connectivity, security, cloud en services, heeft Telindus alle kennis en disciplines in huis om toonaangevende end-to-end infrastructuuroplossingen te bouwen, onderhouden en beheren. Telindus is een belangrijke partner voor haar klanten en het aanspreekpunt voor een compleet eindresultaat.

Telindus, onderdeel van Proximus, zusterbedrijf van Davinsi Labs, heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers als Ciena, Cisco, Juniper Networks, Dell EMC, NetApp, VMware, CommVault, Quantum, Nutanix, Infinera en VCE. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd Inspiration Center, waar innovatie centraal staat en de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via twitter.com/telindus_NL

Meer informatie
Marcommit
Gosse de Reus
telindus@marcommit.nl
035-582 27 30