Meeluisteren met de Belevingsvluchten rond Luchthaven Lelystad 

Biddinghuizen – Deventer - Dronten – Elburg - Lelystad – Nijbroek – Olst-Wijhe  – Wezep - Zeewolde

Den Haag, 25 mei 2018 – Woensdag 30 mei vliegt een Transavia Boeing 737-800 voor het eerst alle nieuwe vliegroutes van en naar Luchthaven Lelystad. Het zijn de ´belevingsvluchten´ op geringe hoogte, die VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) de omwonenden heeft beloofd. Bewoners kunnen zo zelf ervaren wat het betekent als Luchthaven Lelystad in 2020 de overloop van Schiphol wordt.
  • Op Sensornet.nl kan iedereen die dag de geluidsmetingen volgen die het Haagse meetinstituut doet in Biddinghuizen, Deventer, Dronten, Elburg, Lelystad, Nijbroek, Olst-Wijhe, Wezep en Zeewolde. Na de laatste vlucht, publiceert Sensornet direct de eindresultaten over die eerste vliegdag.
  • Via Sensornet.nl kunnen bewoners ook hun persoonlijke beleving van de geluidsmetingen weergeven door de app van Sound Appraisal op hun mobiel te installeren.
http://www.sensornet.nl/project/belevingsvlucht

MER milieueffectrapport
”Voor de uitbreiding van Luchthaven Lelystad is een milieueffectrapport (MER) opgesteld dat het geluid berekent”, zegt Ron Maas, directeur van Sensornet. ”De meetresultaten van aanstaande woensdag, maken direct inzichtelijk of er grote verschillen bestaan tussen de geluidsmetingen van de vliegtuigpassages en die MER-berekeningen. Onze metingen zijn technologisch goed en bieden objectieve transparantie. Persoonlijk ben ik ook benieuwd naar de beleving door bewoners via de app van Sound Appraisal. Onze samenwerking is nieuw en veelbelovend.”

Geluidsnet Lelystad
Luchthaven Lelystad gaat de capaciteitskrapte oplossen waar Luchthaven Schiphol mee kampt. Eerder installeerde Sensornet.nl het ´Geluidsnet Schiphol´ dat omwonenden, gemeenten en provincie, en Luchthaven Schiphol in staat stelde de optimale verhouding te bereiken tussen het gegeven vlieggeluid en de ondervonden hinder. Sensornet bouwt nu ´Geluidsnet Lelystad´ om ook hier het ideale vliegregiem te bereiken. Biddinghuizen, Deventer, Dronten, Elburg, Lelystad, Nijbroek, Olst-Wijhe, Wezep en Zeewolde zijn er al op aangesloten.

Over Sensornet
Sinds 2003 voorziet Sensornet in de behoefte aan betrouwbare, objectieve meetgegevens van onder meer geluid, fijnstof en trillingen in de leefomgeving. Sensornet is gespecialiseerd in langdurige, betrouwbare meting van omgevingsfactoren en effectieve rapportage van huidige en historische meetresultaten en –analyses. Klanten zijn overheden, omgevingsdiensten, vervoersbedrijven, ingenieursbureaus, aannemers en huiseigenaren. Meer informatie biedt www.sensornet.nl

Meer informatie

Sensornet
Ron L.Q. Maas
(070) 891 98 91
ron@sensornet.nl 

PublieksWerk
Piet van Reeuwijk
(020) 486 21 39
sensornet@publiekswerk.nl