Wereldprimeur: een echte raceauto besturen met de kracht van je hersenen

Amsterdam/Maastricht, 16 mei 2018 – Vodafone introduceert een wereldprimeur waarbij het voor het eerst mogelijk is om een raceauto op afstand te besturen met de kracht van hersenactiviteit. Hoe beter de deelnemer zich focust, hoe sneller de auto gaat. Een 4G-livestream geeft het gevoel alsof je echt achter het stuur zit van de raceauto die je op afstand bestuurt. Op 20 juni racen winnaars van regionale kwalificaties tegen elkaar op Circuit Lelystad in de Formula Brain-competitie.

Samen met een team uit de Formula Student raceklasse heeft Vodafone deze ervaring ontwikkeld. Op het racecircuit wordt de hersenactiviteit van de coureur gemeten door een headset met speciale sensoren. Deze headset meet de hersenprikkels van de deelnemer. Die prikkels zijn beïnvloedbaar door sterk te focussen, wat ervoor zorgt dat de signalen die via het 4G-netwerk van Vodafone naar de fysieke raceauto worden gestuurd krachtiger zijn. Daardoor gaat de wagen sneller over het circuit. In een 4G-livestream op schermen raast het circuit aan de deelnemer voorbij, wat de ervaring compleet maakt.

“Met deze innovatie laten wij de eindeloze mogelijkheden van de allernieuwste technologie zien. Van auto’s tot fietsen, steeds meer voertuigen communiceren met elkaar via Vodafone’s netwerk. Met dit project demonstreren we de kracht hiervan door hersenkracht te verbinden met het besturen van een raceauto.”, zegt Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo.

Regionale kwalificaties
Iedereen kan vanaf 19 mei de kracht van zijn of haar hersenen testen. In geselecteerde Vodafone-winkels kan op een op een virtueel circuit in de Formula Brain game een rondetijd neergezet worden. Op 20 juni nemen de snelste coureurs het tegen elkaar op in de finale op Circuit Lelystad met een echte auto. De winnaar krijgt VIP-kaarten voor de Grand Prix van Oostenrijk in Spielberg. Bekijk hier waar en wanneer de kwalificaties plaatsvinden.