Mesh-update voor ‘Beste Koop’ FRITZ!Box 4040

In de tweede helft van 2018 krijgt de FRITZ!Box 4040 een mesh-update waarmee gebruikers hun WiFinetwerk op een modulaire manier kunnen uitbreiden. Hiermee halen gebruikers op het gebied van snelheid en reikwijdte alles uit het thuisnetwerk.

Als WiFi niet in de gehele woning beschikbaar is of in een paar kamers langzamer werkt, kun je het thuisnetwerk uitbreiden met Mesh. De FRITZ!Box 4040 vormt de Mesh-centrale. Afhankelijk van de structuur van de woning voeg je FRITZ!WLAN Repeater voor meer WiFireikwijdte of FRITZ!Powerline met WiFi toe. De apparaten kunnen worden verbonden met slechts een druk op de knop en zo activeer je Mesh.

Alleskunner voor het thuisnetwerk
Met de toevoeging van Mesh maakt de FRITZ!Box 4040 zijn naam als alleskunner voor het thuisnetwerk helemaal waar. De FRITZ!Box 4040 is door de Consumentenbond dan ook gekwalificeerd als ‘Beste Koop’. Uit een test van de onafhankelijke consumentenorganisatie kwam de router naar voren als een echte allrounder tegen een zeer goede prijs. “Het is een relatief goedkope router zonder dat er echt iets mist. Over het algemeen combineert de 4040 goede prestaties met lage energiekosten”, concludeert de Consumentenbond in zijn onderzoek.

image

De Consumentenbond identificeerde een aantal voordelen die de FRITZ!Box 4040 in het bijzonder aantrekkelijk maken voor gezinnen. Zo zijn er opties voor ouderlijk toezicht beschikbaar en kunnen bepaalde websites geblokkeerd worden. Daarnaast kan het apparaat makkelijk aan de muur bevestigd worden, waardoor hij nooit in de weg staat. En doordat veiligheid en privacy nu belangrijker zijn dan ooit, zorgt de FRITZ!Box 4040 er dankzij WPA2-beveiliging voor dat gegevens niet alleen snel, maar ook nog eens veilig gecommuniceerd worden.

Belangrijke voordelen
De FRITZ!Box 4040 heeft op twee punten een streepje voor op zijn concurrenten: gebruiksvriendelijkheid en prijs. Dat maakt hem vooral voor starters van een thuisnetwerk een zeer aantrekkelijke optie. Het apparaat is zonder problemen aan te sluiten op elk kabel-, DSL- en glasvezelmodem. Met gigabit-ethernet en twee USB 2.0- en 3.0-aansluitingen garandeert de FRITZ!Box 4040 supersnel internet. De FRITZ!Box 4040 combineert WiFi AC en WiFi N, waardoor films en muziek zonder problemen naar alle mobiele en vaste apparaten in het thuisnetwerk worden gestuurd.

DeFRITZ!Box 4040 is nóg voordeliger verkrijgbaar voor een actieprijs van 66 EURO bij deelnemende retailers.

Over AVM
AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedbandeindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De smart-homeproducten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS zijn alle FRITZ!-producten eenvoudig te bedienen. Dankzij kosteloze updates krijgen alle FRITZ!-producten regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf in Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2017 met zevenhonderd medewerkers een omzet van 490 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

Highres beeldmateriaal kunt u hier downloaden.