Vierde editie 24 Hour Data Challenge groot succes

Het TU Delft team dat aan de case voor Albert Heijn werkte ging er met de winst vandoor

Amsterdam, 8 mei 2018 - Na 24 uur lang analyseren, modelleren en programmeren presenteerden 16 teams bestaande uit bètastudenten afgelopen vrijdag de resultaten van hun datacase. Tijdens de 24 Hour Data Challenge - het evenement dat NEWCRAFT voor de vierde keer organiseerde - kregen de Master studenten de kans om te ervaren hoe het is om als data scientist te werken. Het team dat aan de case voor Albert Heijn werkte ging er met de winst vandoor.

Uit meer dan 160 aanmeldingen werden de beste studenten van studies als Econometrie, Informatica en Computer Science van universiteiten uit hele land geselecteerd om mee te doen aan de challenge. De deelnemende bedrijven NS, Albert Heijn en LeasePlan leverden ieder een uitdagende data case aan waar de teams zich 24 uur lang in vast konden bijten.

Voor Albert Heijn zochten de studenten uit welke klantgroepen in meer of mindere mate gevoelig zijn voor aanbiedingen, de NS was op zoek naar voorspellingen over welke treinen meer kans hebben op vertragingen. Voor LeasePlan kregen de teams als doelstelling meer efficiëntie in het beantwoorden van servicevragen van de klanten te behalen.

Winnaars
Het Albert Heijn team bestond uit David de Jong, Sjoerd van Rooijen, Rosalie van Casteren, Geart van Dam en Jesse Hagenaars van de faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit Delft. Dit team viel op door hun gestructureerde aanpak; ze hadden goed nagedacht over welk model het meest toepasbaar was op deze case en kwamen met nieuwe inzichten die Albert Heijn direct in hun business kan gebruiken. Ze presenteerden niet alleen verschillende klantsegmenten, maar ook de meest interessante productcategorieën per segment en de potentiële extra omzet die gegenereerd kan worden. Al deze resultaten werden samengevat in een heldere presentatie die volgens de jury ook direct bij het Management Team van Albert Heijn gegeven zou kunnen worden. Naast 1.500 euro winkeltegoed werd het team beloond met een prijs van 5.000 euro.

NEWCRAFT directeur Martijn Haanappel zegt over het event: “Het succes van het evenement zit ‘m in de toegevoegde waarde voor alle deelnemende partijen; de studenten krijgen een breder beeld van het werk als data scientist en maken kans op een mooie prijs en een plek in het Data Science Traineeship bij NEWCRAFT. De bedrijven die een case aanleveren krijgen binnen 24 uur nieuwe, verrassende inzichten waar ze echt iets mee kunnen. Daarnaast is het een mooie kans om potentiële data scientists te werven binnen een markt die erg krap is.”Bijlagen

Thumbnail
10.2 MB jpg vlnr: Florien Millaards (Albert Heijn), Caroline van Zeggeren (Albert Heijn), David de Jong (winnaar), Robin van den Brink (Albert Heijn), Sjoerd van Rooijen (winnaar), Rosalie van Casteren (winnaar)

Thumbnail
2 MB jpg Sfeerbeeld 24 Hour Data ChallengeOver NEWCRAFT
De wereld digitaliseert in hoog tempo, en daarmee veranderen ook het gedrag en de wensen van de consument. NEWCRAFT werkt met meer dan 100 professionals in hybride teams om bedrijven te helpen deze veranderingen te begrijpen en digitaal te versnellen. Kijk voor meer informatie op www.newcraftgroup.com.Contactinformatie voor de pers:

NEWCRAFT
Janna Oosthoek
janna.oosthoek@newcraftgroup.com
06-43440561

Maartje van Oeveren
Maartje@maartjevanoeveren.com
06-43440042