LCG voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot nummer 1 Great Place to Work

Het bedrijf deed dit jaar voor het eerst mee in de categorie ‘Medium-sized Workplaces’.

Nijmegen, 27 maart 2018LCG, consultancy- en trainingsbureau gespecialiseerd in Lean en Agile, is vanavond door Great Place to Work voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot nummer één Best Workplace. Dit jaar voor het eerst in de categorie ‘Medium sized Workplaces’, de afgelopen drie jaar in de categorie ‘Small & Young Workplace’. Een Great Place to Work kenmerkt zich door een hoge mate van vertrouwen, trots en plezier in de organisatie. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de organisatie waarvan het werkgeversbeleid (Trust Index©) en de tevredenheid van medewerkers (Culture Audit©) het beste scoren.

Resultaten
LCG werd vanavond geprezen om de manier waarop ze aan de slag is gegaan met de feedback van vorig jaar.
  • De organisatie werkte aan een nieuwe salaris- en bonusstructuur. De salarissen werden intern geopenbaard en iedereen was betrokken bij het ontwikkelen van een systeem waarin gelijkheid en transparantie centraal staan.
  • De organisatie heeft gezamenlijk jaardoelen gesteld en de verbeterprojecten die nodig zijn om de doelen te behalen benoemd.
  • Het inwerktraject is verder uitgebreid met een LCG-gids die een nieuwe medewerker in de beginfase begeleidt, de introductie van een Mystery Phone en de hulpvragenapp.
Door deze ontwikkelingen werkt LCG actief aan het behouden en versterken van het medewerkersgeluk. Dat LCG mikt op het vergroten van het geluk van hun medewerkers is geheel in lijn met hun 50-jarendoel: het vergroten van het levensgeluk in Nederland.

In de Trust Index en Culture Audit is LCG getoetst op geloofwaardigheid (94%), respect (94%), eerlijkheid (95%), trots (95%) en kameraadschap (97%). Medewerkers kregen in het onderzoek de volgende stelling voorgelegd: ‘LCG vind ik een ‘Great Workplace’. Uit de resultaten blijkt dat 98% het eens is met deze stelling, dit is 1 procentpunt hoger dan vorig jaar en een groot percentage ten opzichte van het gemiddelde (86%). Hiermee is de organisatie eerste geworden. De organisatie is met deze bekroning automatisch in de race om Great Place to Work Europe te worden. Vorig jaar werd LCG tweede van Europa in de kleinste categorie.

René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien van andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn!"

Martijn van Laak, mede-eigenaar van LCG: “Om het levensgeluk te vergroten, is het belangrijk dat werk als inspiratie wordt gezien. Daar helpen we andere bedrijven mee, maar we moeten hier zelf het goede voorbeeld geven. Met deze erkenning van Great Place to Work blijkt dat we op de goede weg zijn en daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Het is prachtig om te zien dat we zelfs in een categorie met grotere organisaties zo hoog scoren. Hier hebben we het afgelopen jaar hard voor gewerkt en ook komend jaar blijven we samen verbeteren.”Noot voor de redactie: in de volgende link treft u een video over de verbeterde bedrijfsonderdelen in 2017: https://www.youtube.com/watch?v=jzk_GeyY_qc&feature=youtu.be

Over het onderzoek
Overal werkt Great Place to Work met dezelfde onderzoeksmethode met criteria voor een ‘Great Workplace’. Daarin staat de relatie tussen medewerkers en managers in de organisatie centraal. Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren, daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort. Bekijk de volledige lijst hier: https://www.bestworkplaces.nl/.

Over LCG
LCG helpt organisaties hun prestaties continu te verbeteren door middel van Lean en Agile. Zo versterken met trainingen, coaching en begeleiding met een hogere klanttevredenheid, geïnspireerde medewerkers en verbeterde bedrijfsresultaten. Met ruim 50 Lean en Agile consultants en trainers werkt LCG dagelijks aan het 50-jarendoel om het levensgeluk te vergroten. Kijk voor meer informatie op de websiteLinkedIn en Twitter.

Meer informatie
Irene Klompien
LCG@marcommit.nl
035 - 582 27 30