BlackBerry en Jaguar Land Rover werken samen aan technologie voor de auto van de toekomst

Amsterdam, 22 maart 2018 – BlackBerry en Jaguar Land Rover gaan een meerjarige overeenkomst aan om gezamenlijk technologie te ontwikkelen voor de auto van de toekomst. Jaguar Land Rover krijgt de licentie van de QNX- en Certicomtechnologie van BlackBerry en werkt samen met een team van BlackBerry-ingenieurs aan de ontwikkeling van nieuwe Electronic Control Unit (ECU) modules. Voor het eerste ECU-project wordt er gewerkt aan een vernieuwend infotainmentsysteem.

“Door met BlackBerry samen te werken, kunnen we een nieuwe generatie connected auto’s ontwikkelen die voldoet aan de juiste beveiliging”, aldus Dave Nesbitt, Vehicle Engineering Director bij Jaguar Land Rover. “Dankzij de BlackBerry-ingenieurs hebben we toegang tot de meest dynamische en up-to-date software om het hoogste niveau van veiligheid te kunnen garanderen.”

“Innovatieve autofabrikanten zoals Jaguar Land Rover realiseren zich nu dat ze een actieve rol moeten spelen in het definiëren van de software-architectuur voor hun voertuigen”, zegt John Wall, SVP en GM bij BlackBerry QNX. “Connected en zelfrijdende voertuigen reageren en rijden op basis van een grote hoeveelheid data. Onze platformen helpen om deze gegevens efficiënt te verwerken en veilig en betrouwbaar te houden. We zijn vereerd om samen met Jaguar Land Rover te werken aan het leveren van een betere rijervaring.”

BlackBerry biedt OEM’s over de hele wereld de beste technologie om hardware, software, applicaties en end-to-end systemen te beveiligen tegen cyberaanvallen. BlackBerry’s jarenlange ervaring in beveiliging en continue innovatie hebben geleid tot recente succesvolle partnerschappen in de autodesign-industrie, zoals: Baidu, Delphi, Denso, NVIDIA, Qualcomm en Visteon.

De voorwaarden van de overeenkomst zijn vertrouwelijk. Meer informatie over BlackBerry-producten en diensten voor de auto-industrie: BlackBerry.QNX.comBijlagen
Thumbnail
80 KB jpg QNX Lincoln Exterior.jpgOver BlackBerry

BlackBerry is leverancier van software en services gericht op het beveiligen en beheren van IoT-endpoints. Het bedrijf doet dit met BlackBerry Secure, een end-to-end Enterprise of Things-platform, dat bestaat uit BlackBerry’s enterprise communicatie- en samenwerkingssoftware en gecertificeerde beveiligingsoplossingen.

BlackBerry is gevestigd in Waterloo, Ontario en opgericht in 1984 en is actief in Noord-Amerika, Europa, Azië, Australië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika. BlackBerry is genoteerd aan de aandelenbeurs in Toronto en New York, beide met de symbolen “BB”. Bezoek de website voor meer informatie: www.BlackBerry.com en volg het bedrijf op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Over Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover is de grootste autofabrikant in de UK en bestaat uit twee zeer bekende Britse automerken: Land Rover, ’s werelds grootste fabrikant van premium auto’s met vierwielaandrijving, en Jaguar, een van ’s werelds grootste merken voor luxe sportauto’s.

Jaguar Land Rover heeft wereldwijd meer dan 43.000 mensen in dienst en ondersteunen ongeveer 240.000 mensen via dealers, leveranciers en lokale bedrijven. De productie wordt voornamelijk verzorgd in het Verenigd Koninkrijk, met extra fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de wens om voertuigen van topklasse te leveren waar klanten hun hele leven van blijven houden. Wereldwijd is er grote vraag naar onze producten. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 voertuigen in 130 landen, waarvan meer dan 80 procent in het buitenland.

De innovaties van Jaguar Land Rover gaan continue door: het komende jaar is er meer dan 4 miljard pond beschikbaar voor de ontwikkeling van nieuwe producten en kapitaaluitgaven.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe Jaguar Land Rover-voertuigen geëlektrificeerd, waardoor onze klanten nog meer keuze hebben. We zullen een portfolio van geëlektrificeerde producten introduceren in ons modellenassortiment, dat volledig elektrische, plug-in hybrid en mild hybrid voertuigen omvat. Daarnaast blijven we ook ultra schone benzine- en dieselmotoren aanbieden.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Tel: +31 (0)40 266 1130
Ingrid van den Nieuwenhof/ Judith Quint
E-mail:BlackBerryNL@octanepr.com