CloudVPS introduceert NextVPS

De nieuwe standaard voor virtual private servers

Rotterdam, 7 maart 2018 CloudVPS, een van de grootste Nederlandse onafhankelijke IaaS-providers, introduceert NextVPS, een nieuw, revolutionair virtual private server-portfolio (VPS). Dit wordt geleverd vanaf een technologisch hoogwaardige en hypermoderne Infrastructure-as-a-Service-dienst gebaseerd op het OpenStack-platform van CloudVPS. Hiermee profiteren klanten van zeer stabiele performance, van hoge beschikbaarheid en van de mogelijkheden die CloudVPS OpenStack te bieden heeft, zonder de complexiteit in het gebruik en het beheer van een VPS. Daarnaast betalen klanten per uur in plaats van per maand, zoals in de markt gebruikelijk is.  

Klanten die gebruikmaken van het NextVPS-platform – dat volledig ISO 9001-, ISO 27001- en NEN 7510-gecertificeerd is –, kunnen rekenen op een redundant en high-availability platform. Verder wordt klantdata onder meer op SSD-storage drie keer opgeslagen in hetzelfde datacenter. Bovendien zetten klanten die voor deze oplossing kiezen een stap verder in de richting van AVG-compliance, doordat ze zakendoen met een in de Europese Unie gevestigde organisatie. Nog een voordeel van NextVPS is dat ongelimiteerd dataverkeer standaard is inbegrepen en resources na configuratie direct te gebruiken zijn. Een ander groot voordeel voor klanten is de ruime mate van flexibiliteit. Niet alleen door het nieuwe afrekenmodel (per uur), maar ook doordat de service elk moment uit te breiden en op te zeggen is.

Chris de Jongh, CEO van CloudVPS: “Met NextVPS introduceren we de nieuwe norm voor wat betreft VPS’en en maken we de meest complexe technologie bereikbaar voor iedereen. Naast snelheid, flexibiliteit en een sterke prijs-kwaliteitsverhouding staat hierbij persoonlijke service centraal. Wat dit platform uniek maakt, is het feit dat gebruikers kunnen doorgroeien naar OpenStack zonder daarvoor hun omgeving te hoeven migreren.”

Bij het aanmaken van een VPS kunnen klanten kiezen voor een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem, veelvoorkomende middleware en applicatiestacks en/of control panels. Klanten krijgen hiervoor toegang tot een self-service-portal. Deze portal biedt ook inzicht in account- en facturatiegegevens en in het verbruik van de afgenomen resources. CloudVPS is verantwoordelijk voor het operationeel beheer van de onderliggende hardware en software.

CloudVPS biedt met zijn NextVPS-platform nieuwe service level agreements en supportmogelijkheden. Met de SLA’s weten klanten precies wat ze aan beschikbaarheid mogen verwachten en welke verantwoordelijkheid CloudVPS neemt in het aanbieden van NextVPS. De dienst kan op elk moment worden afgenomen zonder daarvoor een langlopend contract aan te gaan.

NextVPS kort samengevat
  • High-availability platform
  • SSD-storage met drie keer dataopslag
  • Pay-per-hour
  • Portal: self-service portal om de VPS-dienst te beheren en administratieve gegevens in te zien
  • Image Store: direct toepasbare en beschikbare besturingssysteemimages
  • App Store: vooraf geconfigureerde en veelvoorkomende toepassingen van VPS-inrichtingen
  • 4x40 Gbps platforminfrastructuur en 4x10 Gbps ontsluiting op het netwerk voor high-performance en redundante netwerkkoppelingen
  • Meerdere availability-zones voor fysieke scheiding
  • ISO 9001-/ISO 27001- en NEN 7510-gecertificeerd
  • Gehuisvest in hoogwaardige datacenters in Nederland
Het OpenStack-platform van CloudVPS
Het OpenStack-platform van CloudVPS – een public-cloudplatform – maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie gebouwd door, en aangevuld met de dienstverlening van CloudVPS, gebaseerd op haar jarenlange ervaring met OpenStack. Het platform is tot stand gekomen in samenwerking met Dell EMC, Mirantis en Equinix. OpenStack is een verzameling van open-sourcesoftware waarmee bedrijven public-, private- en hybrid-cloudtoepassingen kunnen ontwikkelen. Het CloudVPS OpenStack-platform is uniek in Europa en biedt bedrijven, SaaS-leveranciers en developers de vrijheid en het gemak om een eigen cloudomgeving neer te zetten.

# # #

Over CloudVPS
CloudVPS is een van de grootste Nederlandse onafhankelijke cloudproviders en verzorgt al meer dan tien jaar cloud- en infrastructuuroplossingen voor duizenden Nederlandse en Europese klanten. CloudVPS biedt naast virtual private servers ook private, public en hybrid clouds. Door haar IT-expertise is CloudVPS in staat om continu state-of-the-art techniek te bieden met de daarbij behorende technische en persoonlijke ondersteuning. Vanaf de oprichting vervult CloudVPS een pioniersrol en streeft ze vernieuwing na. Zo omarmde CloudVPS als eerste cloudprovider OpenStack in Europa en loopt ze hierin qua ontwikkeling voorop. CloudVPS richt zich op bedrijven die flexibiliteit en gemak van IT-implementatie zoeken. Zie www.cloudvps.nl voor meer informatie.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

CloudVPS
Arjan de Jong
Marketing Manager
E: adejong@cloudvps.com
T: +31 (0)85 76 00 233

Progress Communications
Inger Hund / Corinna Peekel
E: it-ernity@progresscommunications.nl
T: +31 (0)20 363 11 52