Zyxel brengt de cloud onder handbereik met NebulaFlex voor access points

Draadloze AP’s ondersteunen nu zowel cloud- als standalone modi

Hoofddorp, 5 februari 2018 – Zyxel, Your Networking Ally, kondigt vandaag de nieuwe NebulaFlex-functie aan, die antwoord biedt op de vraag van veel bedrijven of ze voor een cloud- of on-premise netwerkimplementatie moeten gaan. NebulaFlex wordt op dit moment ondersteund door drie Zyxel draadloze access points (AP’s) en maakt het mogelijk om traditionele op zichzelf staande AP’s te beheren in twee modi: cloud-beheerd of on-premise. Hierdoor krijgen bedrijven echte flexibiliteit bij de implementatie en worden extra hardware- en softwarekosten voorkomen.Het beheren van standalone AP’s is eenvoudig en perfect geschikt voor kleine oppervlaktes waar slechts enkele AP’s voldoende wifi-dekking zouden bieden. Cloud-beheerde AP’s maken het eenvoudig om wifi-netwerken – klein tot groot – te installeren, configureren en centraal te beheren, altijd en overal. Bedrijven lopen warm voor de cloud vanwege zijn eenvoud, onbeperkte schaalbaarheid en het rijke aanbod aan beheermogelijkheden.

Zyxel biedt nu het beste van twee werelden. De hybride AP’s stellen gebruikers in staat flexibel te schakelen tussen de cloud- en standalone modi zodat ze optimaal kunnen aansluiten bij hun implementatiebehoeften. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment naar de cloud migreren zonder bestaande netwerkinvesteringen te hoeven vervangen of extra hardware controllers of software aan te schaffen. Degenen die de geselecteerde Zyxel AP’s al in huis hebben, hoeven alleen een gratis firmware-upgrade te draaien om NebulaFlex op de apparaten in te schakelen.

Neem de sprong met de Zyxel Nebula
Zyxel Nebula is ontworpen voor bedrijven met meerdere locaties die geen beschikking hebben over de middelen of expertise voor goed netwerkmanagement. Het is een honderd procent cloudgebaseerde netwerk- en beheeroplossing die alle bekabelde, draadloze en beveiligingsapparatuur van Nebula centraal en op afstand vanaf één beeldscherm beheert  het Nebula Control Center (NCC).

Gebruikers die eigenaar zijn van de hybride AP’s kunnen zonder extra kosten profiteren van de voordelen van Zyxel Nebula Cloud, inclusief 24/7 toegang tot het dashboard van Nebula, bewaking van apparaten/klanten en het logboek van gebeurtenissen overal ter wereld. Ook is er de mogelijkheid om te upgraden naar een Nebula Professional Pack licentie voor grootzakelijke functies.

“We wilden het voor iedereen nog eenvoudiger maken om te profiteren van de flexibiliteit en schaalbaarheid die cloudnetwerken hun bedrijven kunnen bieden”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel Belelux bij Zyxel. “Met NebulaFlex hoeven ze zich geen zorgen te maken over de kosten van het vervangen van de volledige netwerkinfrastructuur; ze hebben dus niets te verliezen om het uit te proberen.”

NebulaFlex wordt momenteel ondersteund in de draadloze Zyxel-AP’s NWA1123-AC HD, NWA1123123-AC PRO en NWA1123-ACv2 met firmware versie 5.20 of hoger. Een beperkt aanbod van 3 maanden Nebula Professional Pack licentie zal gratis worden verstrekt voor gebruikers die zich voor 30 april 2018 registreren voor Nebula Cloud Management via NebulaFlex.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap en Valadis en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl