Fusie Oaktree ICT Services en Sencit

Apeldoorn, 26 januari 2018 - Oaktree ICT Services uit Zaandam en Sencit met vestigingen in Amstelveen en Apeldoorn hebben hun intensieve samenwerking verstevigd door te fuseren. Door de samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat er een ICT-leverancier met een landelijke dekking van formaat. De organisatie richt zich op het leveren van ICT-clouddiensten en Managed Services voor de zakelijke markt met een hoge servicegraad en een persoonlijke benadering.

Door de fusie tussen Oaktree en Sencit heeft de nieuwe organisatie alle disciplines in huis en ontstaat er een breed ICT-kenniscentrum voor het nog beter bedienen van eindklanten en haar partners. Oaktree ICT Services heeft een technische achtergrond met een eigen service- en consultancy organisatie waarin hoogopgeleide en gecertificeerde professionals werkzaam zijn. Daarnaast heeft Oaktree haar eigen datacenterdiensten ontwikkeld voor de zakelijke markt. In 2016 werd WireItup overgenomen waarmee Oaktree zich ook manifesteert in de omgeving van werkplekbeheer.

Sencit richt zich reeds jaren op advisering en consultancy van ICT Clouddiensten en Managed Services voor eindgebruikers in de zakelijke markt. In 2017 is Sencit met MDRX gefuseerd waarmee via een indirect partnerkanaal connectiviteitsoplossingen aan andere eindklanten worden geleverd.

De nieuwe organisatie

Voor de nieuwe organisatie werken 45 professionals. De nieuwe directie bestaat uit Roland van der Hoek, Ronald Stroobach, Mark Versteeg, Stephan Kerkman en Dennis de Ree.

Bedrijfsnaam
De organisaties blijven voorlopig actief onder hun eigen naam als onderdeel van de Oaktree Group. Op termijn kan de naamgeving van de ondernemingen gaan veranderen.

Ambities
De ambities van de nieuwe organisatie zijn groot. Een buy and build strategie wordt de komende jaren toegepast om binnen drie tot vijf jaar te groeien naar een ICT-organisatie met een omzet van minimaal 30 miljoen euro. De financiële middelen voor het realiseren van deze ambities zijn beschikbaar. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten zijn reeds gaande. Naar nieuwe kandidaten wordt tevens actief gezocht.

Over Sencit
Onze professionals bieden de ICT-solutions waar u behoefte aan heeft, zijn gedreven, betrokken en flexibel. Die passie weten onze klanten te waarderen. Zij kunnen zich volledig focussen op hun core business, werkend met de bewezen innovatieve ICT-producten en -diensten van Sencit.  Sencit levert haar ICT-clouddiensten en Managed Services aan eindklanten en aan een partnerkanaal via MDRX. Ze heeft het gezamenlijke aanbod van infrastructuur en clouddiensten gebundeld in Sencit Blue. Sencit Blue is de all-in-one totaalontzorging op het gebied van ICT en Unified Communications voor de zakelijke markt. Op Sencit staat een complete beschrijving van Sencit Blue.

Over Oaktree
Wij komen tot een optimale IT-architectuur door onze kennis en ervaring en de juiste inleving op het gebied van de inrichting van IT binnen uw onderneming. Zowel op inhoudelijk gebied als op het niveau van organisatie en kosteneffectiviteit, kunnen wij in een hechte samenwerking met de klant bestaande bedrijfsrisico’s met behulp van IT-ondersteuning beheersen. Oaktree treedt op als een “trusted advisor” om zo met elkaar te streven naar de meest optimale oplossing op basis van uw werkelijke behoefte als klant.

Einde persbericht

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie neemt u contact op met Roland van der Hoek r.vanderhoek@oaktree-ict.nl 06-55175915 of Mark Versteeg mark.versteeg@sencit.com 088-7999 888.

Op verzoek sturen wij u aanvullend beeldmateriaal toe.