Spelcomputer museum kiest voor LetsGoDigital

Nederlands grootste game museum gaat digitaal met LetsGoDigital. Samenwerking tussen twee pioniers moet leiden tot nog groter succes.

Online nieuwsportaal LetsGoDigital en het Bonami SpelComputer Museum kondigen een intensieve samenwerking aan.  Het museum in Zwolle is een initiatief van Stichting Bonami SpelComputers en herbergt een imposante collectie spelcomputers en computers.

Als onderdeel van de samenwerking zal LetsGoDigital het spelcomputer museum voorzien van nieuwsberichten over de game industrie. Hiervoor heeft het Bonami SpelComputer Museum een nieuwe website gelanceerd. Op de site computermuseum.nl vinden bezoekers alle ins en outs van het museum, middels nieuwsberichten worden ze daarnaast op de hoogte gesteld van de nieuwste spelcomputers, games, VR en aanverwante onderwerpen.

Ook productreviews komen op de website aan bod. Het museum zal zowel nieuwe als oude spelcomputers ter beschikking stellen om te testen. De reviews worden uitgevoerd door expert gamers die aan het museum verbonden zijn. Een groot deel van de spelcomputer collectie is bespeelbaar in het game museum, het is een ideale plek om kennis te kunnen maken met allerlei soorten spelcomputers.

Naast de online samenwerking zal LetsGoDigital ook PR activiteiten gaan verrichten voor het museum. Nog altijd zijn er Nederlanders die het bestaan van Nederlands grootste games en computer museum niet kennen, door de intensieve samenwerking verwachten beide partijen een nog grotere naamsbekendheid op te bouwen.

Mark Peters, internet pionier en eigenaar van LetsGoDigital: "LetsGoDigital is wederom een groot succes aan het worden. In amper twee maanden tijd heeft onze redactie de internationale media weten te overtuigen van onze kennis. Het game museum in Zwolle heeft veel raakvlakken met ons, waardoor we nog meer kennis kunnen uitwisselen en onze bezoekers nog uitgebreider kunnen informeren. Het is een eer om voor Nederlands grootste spelcomputer museum het dagelijks nieuws en de PR te mogen verzorgen."

De nieuwe website van het spelcomputer museum is ontwikkeld door Sluijmer Multimedia, dezelfde partij heeft eerder dit jaar ook de site van LetsGoDigital vernieuwd. Voor een naadloze integratie worden beide websites gehost op het professionele virtualisatieplatform van hostingprovider True.

John Groenewold, voorzitter van het Nederlands Instituut voor Games en Computers en oprichter van het Bonami SpelComputer Museum: "In ons 3000m2 museum gaat niet uitsluitend aandacht uit naar de historie van de spelcomputer en computer, ook het heden en de toekomst komen uitgebreid aan bod. De samenwerking met LetsGoDigital zal ons helpen dit verder uit te dragen aan het publiek. Wij zijn dan ook verheugd om hier in 2018 verder vorm aan te geven."

NOOT VOOR DE REDACTIE

LetsGoDigital
Contactpersoon:  Mark Peters
Telefoonnummer: 06-18887660
E-mailadres:  wireless@letsgodigital.org
Webadres: https://nl.letsgodigital.org

Bonami SpelComputer Museum
Contactpersoon:  John Groenewold
Telefoonnummer: 06-46423397
E-mailadres:  info@spelcomputermuseum.nl
Webadres: https://www.computermuseum.nl