Building Blocks voorspelt klantgedrag met data science-platform

Innovatieve aanpak beloond met twee fast growth awards en Gartner vermelding

Amsterdam, 4 december 2017Building Blocks, specialist op het gebied van data science en machine learning-oplossingen voor retail en verzekeraars, ontwikkelt een data science en machine learning-platform gefocust op het voorspellen van klantgedrag. De blockstructuur van het platform richt zich op veelvoorkomende businessproblemen in de retail- en verzekeringsbranche, zoals klantloyaliteit en risico. Hiermee kunnen organisaties voorspellende analyses uitvoeren en op basis daarvan de belangrijkste kpi’s en de customer lifetime value optimaliseren. De innovatieve aanpak heeft ervoor gezorgd dat Building Blocks als enige Nederlandse speler als ‘Representative Vendor’ is genoemd in Gartner’s onlangs gepubliceerde Market Guide for Data Science and Machine Learning Service Providers. Hiermee plaatst het Tilburgse bedrijf zich tussen de top van de Europese data science.

Het platform bevat Blocks, analysetechnieken en algoritmes die data prepareren, analyseren en inzetten om klantgedrag te voorspellen. Building Blocks analyseert de hele customer journey en neemt daarbij data van alle afdelingen en uit interne en externe bronsystemen in acht. Het inzetten van data science leidt tot het personaliseren en optimaliseren van het aanbod naar de individuele behoefte van de consument, zoals het aanpassen van premies, voorraadoptimalisatie en gepersonaliseerde aanbiedingen. Dit leidt tot onder andere hogere conversieratio’s en verbeterde customer lifetime value.

Met de ontwikkeling van het platform maakt Building Blocks de transitie van consultancy naar platformgebaseerde dienstverlener op het gebied van data science en machine learning. De combinatie van het platform met marktexpertise van de consultants in de retail- en verzekeringsbranche helpt organisaties om direct de vertaalslag te maken van analyse naar het voorspellen van klantgedrag en het nemen van strategische stappen op basis van die voorspellingen. Dat deze aanpak succesvol is blijkt uit de snelle groei die Building Blocks realiseert.
 
Alexander van Eerden, CEO bij Building Blocks: “Veel organisaties erkennen de potentie van data science en machine learning maar weten vaak niet hoe te beginnen en welke waarde zij uit hun data kunnen halen. Onze consultants vertalen met hun kennis van de branches de specifieke businessproblemen naar voorspellende modellen van klantgedrag. Wij zijn door onze schaalbare blokstructuur in staat om een snelle go-to-market te realiseren voor onze klanten en vandaag al waarde toe te voegen aan de business. Deze strategie leverde ons al een FD Gazellen Award en een plek in Deloitte’s 2017 Technology Fast 50 ranking van snelst groeiende technologiebedrijven op. De erkenning van Gartner onderstreept dat wij de goede richting opgaan en dat wij de toekomst van data science in huis hebben.”

-----

Over Building Blocks
Building Blocks is gespecialiseerd in data science en machine learning-oplossingen gericht op het voorspellen van klantgedrag in de retail- en verzekeringsbranche. Gedreven data scientists, data engineers en data translators ontwikkelen blocks, waarin techniek en algoritmen ruwe data vertalen naar accurate voorspellingen voor verscheidene businessproblemen. Building Blocks zet de klant centraal en stelt organisaties in staat de integrale customer journey te optimaliseren.
Meer informatie: Website | LinkedIn

Marcommit
Gosse de Reus
+31 (0)35-5822730
gosse.dereus@marcommit.nl