OKI Europe benoemt nieuwe algemeen directeur

Voormalig hoofd van OKI Data Australia stapt over naar Europees hoofdkantoor in het VK

Egham, 28 november 2017 OKI Europe Ltd heeft Dennie K. Kawahara benoemd tot haar nieuwe algemeen directeur. Hij neemt de functie over van Terry Kawashima, die directeur wordt van Overseas Banking Terminals Sales in Tokio.

Kawahara trad in 1992 in dienst bij OKI Electric Industry en werkte zich van hieruit op tot zijn meest recente functie als algemeen directeur van OKI Data Australia - een functie die hij in 2002 aanvaardde. Onder zijn leiding maakte de divisie een gestage groei in Australië en Nieuw-Zeeland door.

Kawahara heeft diverse functies binnen de OKI Group vervuld, waaronder negen jaar bij OKI America Inc. Ook OKI Europe is hem niet vreemd; tussen 2007 en 2010 was Kawahara als manager Product Planning & Delivery werkzaam op de marketingafdeling. Tijdens zijn 25 jaar bij OKI was Kawahara naast zijn werk in de printeractiviteit betrokken bij verschillende innovatieve hard- en softwareproducten en systeemontwikkelingen voor OKI. Daarbij strekten zijn werkzaamheden zich ook uit tot de introductie, inzet, marketing- en verkoopactiviteiten van deze producten evenals het project- en teammanagement.

“Ik verheug me erop weer terug te keren naar OKI Europe in deze uitdagende tijd van ingrijpende verandering in de lange en succesvolle geschiedenis van OKI. De medewerkers, producten en de flexibiliteit van OKI om in te spelen op de wensen van klanten maken de onderneming toonaangevend in de sector. Ik kijk ernaar uit mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe, toekomstgerichte strategieën om de positionering van onze producten in de nieuwe digitale omgeving op te pakken en het momentum te behouden in een markt met steeds meer concurrentie”, aldus Kawahara.

Kawahara vervolgt: “als algemeen directeur is het mijn missie de structuur en de koers van OKI Europe te versterken, en daarbij de samenwerking en winstgevendheid te vergroten in deze moeilijke en voortdurend veranderende markt. In mijn ervaring is Europa de meest uitdagende maar ook de meest aantrekkelijke regio om in te werken. Ik heb er zin in kennis te maken met de medewerkers, klanten en partners in de vele verschillende landen in deze regio, de diverse bedrijfsculturen te leren kennen en een rol te spelen in de exponentiële bedrijfsgroei van OKI Europe.”