Zyxel introduceert de gigabit Layer-3-vezelschakelaar XGS4600-52F

Een toekomstbestendige oplossing voor hospitality en onderwijs locaties

Hoofddorp, 13 november 2017 – Zyxel Communications kondigt vandaag de lancering aan van XGS4600-52F, een enterprise-klasse gigabit Layer-3 fiber-switch. Deze switch is ontworpen om bedrijfsefficiëntie en productiviteit te verhogen in hotels, campussen of kantooromgevingen waar bandbreedte-intensieve applicaties, zoals multimedia-streaming, internetbellen en videobewaking zijn vereist.

Zyxel XGS4600 Switch-serie met een elegant, carbonlook frontpaneel in een compact formaat
Zyxel XGS4600 Switch-serie met een elegant, carbonlook frontpaneel in een compact formaat

10G-uplink zorgt dat netwerkhobbels tot het verleden behoren
De XGS4600-52F is toegevoegd aan de bestaande familie 32-poorts aggregatieswitches. Het is een model met 52 poorten ontworpen om tegemoet te komen aan het groeiende aantal apparaten en hun bandbreedte-slurpende toepassingen op de werkplek. De XGS4600-52F is uitgerust met 48 poorten met gigabit-connectiviteit voor downlinks en 4 poorten met 10 gigabit-connectiviteit voor uplinks om de uitdagingen van aggregation deployment van hoge-poortaantallen aan te pakken. De 4 10G SFP+ -poorten zijn rechtstreeks in het apparaat ingebouwd waardoor bedrijven kunnen besparen op de kosten van extra accessoires.

Enterprise-grade functies om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren
De XGS4600-52F is ontworpen met essentiële functies voor kleine tot middelgrote netwerken, inclusief een volledige set schakelingen van laag 2, zoals L2 multicast, hoogwaardige Quality of Service (QoS); evenals standaard Layer 3-functies zoals statische, dynamische en beleid gebaseerde routing. De veelzijdige beheerinterfaces, waaronder de opdrachtregelinterface (CLI), webgebaseerde GUI en sFlow bieden netwerkbeheerders de best passende optie om zowel de productiviteit als de efficiëntie te verhogen. De compacte afmetingen maken de XGS4600-52F eenvoudig te monteren in krappe racks.

Ononderbroken bedrijfsvoering met hoge beschikbaarheid
Zowel in de hospitality-branche als het bedrijfsleven is connectiviteit de sleutel tot klanttevredenheid en bedrijfsvoering. De XGS4600-52F wordt geleverd met dubbele voeding – in het geval dat de hoofdvoeding uitvalt, wordt de back-upstroomvoorziening geactiveerd om het over te nemen. “Door de opkomst van BYOD maken steeds meer apparaten verbinding met hetzelfde netwerk. Dit brengt uitdagingen met zich mee voor bedrijven die een hoge snelheid, complexe werking en compromisloze prestaties van het netwerk willen handhaven”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. “De XGS4600-52F completeert ons end-to-end enterprise-class switch-portfolio om mkb’s een schaalbare, toekomstbestendige oplossing te bieden.”

Beschikbaarheid
De XGS4600-52F zal beschikbaar zijn vanaf half november 2017 in de Benelux via  geautoriseerde Zyxel-wederverkopers. Ga voor meer informatie naar www.zyxel.com.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap en Valadis en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl