Veilig werken in ‘Three Snowhill’ door gecertificeerde integratie van Nedap AEOS en Kone liften*

AEOS, het toegangscontrolesysteem van Nedap is in oktober jl. gecertificeerd door Kone, een mondiale speler in de lift- en roltrapindustrie. Hiermee voldoet de oplossing van technologieconcern Nedap volledig aan de gestelde eisen van Kone en kan AEOS gekoppeld worden aan alle zes type liften. Wereldwijd is Nedap één van de drie partijen die alle type liften ondersteunt. AEOS is in gebruik genomen voor alle liften in het toonaangevende Britse bedrijfsverzamelgebouw ‘Three Snowhill’. 
 
Bijdrage aan veiligheid
Three Snowhill bestaat uit 18 verdiepingen en heeft een oppervlakte van 420.000 vierkante meter. Tweehonderdveertig deuren in het gebouw worden uitgerust met het AEOS-systeem, ontwikkeld en gebouwd door Nedap. "Three Snowhill is een echte eyecatcher met veel toegevoegde waarde voor de stad Birmingham. We zijn er trots op om in de nabije toekomst een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid van iedereen die er gaat werken", aldus Ross Bale, Security Specialist van Nedap Security Management. Naar verwachting opent Three Snowhill in maart 2019 haar deuren. 
 
Aangewezen partij voor toegangscontrole
Bij de bouw van Three Snowhill is GBE Fire & Security verantwoordelijk voor de aanleg van de veiligheidssystemen. Honeywell is aangewezen voor de installatie van het Gent Fire Alarm System en Vox Ignis levert het systeem voor evacuatie van mensen met een handicap, en alarm op de toiletten. Nedap levert het security management systeem, bestaande uit toegangscontrole, liftsturing en voertuigidentificatie. 
 
Over Nedap N.V.
Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap” maakt sinds 1929 slimme technologische toepassingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen, en vermarkt die wereldwijd. Het hoofdkantoor van Nedap is gevestigd in Groenlo. Nedap is met circa 780 medewerkers wereldwijd actief en sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. 
 
Nedap Security Management ontwikkelt AEOS, het toonaangevende toegangscontrolesysteem dat de primaire processen van organisaties ondersteunt en veiliger maakt. Beveiliging van het fysieke beveiligingssysteem is hierbij onmisbaar. Door toepassing van de meest recente IT-principes voor encryptie en sterke authenticatie is veilige communicatie tussen alle elementen van AEOS gewaarborgd.  
 
Voor de redactie:
Roos van Groenewoud
Marketing & Communicatie Nedap Security Management
+31 (0)544 471 899
+31 (0)6 11 10 67 60
roos.vangroenewoud@nedap.com
www.nedapsecurity.com